Un an de calvar rutier în zona Tătăraşi: 10 km de conducte înlocuite

luni, 11 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Un an de calvar rutier în zona Tătăraşi: 10 km de conducte înlocuite

Se modernizează reţeaua de distribuţie a apei u lucrările au fost întârziate câteva luni de contestarea rezultatelor licitaţiei de atribuire.

Un mai vechi client al societăţii ieşene de furnizare a apei a câştigat licitaţia pentru refacerea reţelei de apă din cartierul Tătăraşi. Lansată în noiembrie anul trecut, licitaţia viza reabilitarea staţiei de pompare Ion Creangă, modernizarea şi contorizarea reţelei de distribuţie de înaltă presiune din zona menţionată.

Firma ieşeană Casrep SRL a obţinut atribuirea lucrărilor de modernizare a reţelei la un preţ de 7,37 milioane de lei, cu peste 2,5 milioane mai puţin decât valoarea estimată (9,96 milioane). Cei de la Casrep vor avea la dispoziţie 12 luni pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, respectiv înlocuirea a aproape 10.000 de metri de conducte şi a branşamentelor aferente.

În faza deliberării a rămas reabilitarea staţiei de pompare, al cărei cost estimat este de 1,15 milioane de lei. În acest caz este vorba inclusiv de înlocuirea conductei de aducţiune pe o lungime de 574 de metri liniari şi a celei de refulare, pe o lungime de 29 de metri.

Evaluarea pentru ambele pachete trebuia să se facă cel mai târziu pe 5 februarie, dar rezultatul a fost contestat. La licitaţie au fost depuse patru oferte.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii