Un spital mobil cu zeci de paturi zace nefolosit în timp ce Arafat se plânge că nu mai sunt locuri la ATI

sâmbătă, 18 iulie 2020, 13:19
1 MIN
 Un spital mobil cu zeci de paturi zace nefolosit în timp ce Arafat se plânge că nu mai sunt locuri la ATI

"M-aţi sunat să mă trageţi pe mine la răspundere? Vă rog să mă lăsaţi să lucrez, nu am timp", a fost reacţia managerului Spitalului Elias, Mugur Ardelean, în momentul în care l-am sunat să îl întrebăm cum explică faptul că unitatea medicală pe care o conduce a cerut doar aviz de spital de triaj pentru un spital modular cu 38 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţi COVID în stare critică. 

Spitalul modular construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă din donaţii şi sponsorizări, cel mai modern de acest fel din ţară, este gata de o lună. În timp ce Raed Arafat se plânge la tv că în spitalele din Bucureşti nu mai sunt locuri în secţiile ATI pentru COVID, spitalul modular zace nefolosit.

Cititi si: Spitalul mobil de la Leţcani se ridică cu viteaza melcului "șchiop"

Cauza: spitalul Elias, în curtea căruia a fost construit, nu a cerut Ministerului Sănătăţii şi DSP aviz pentru spital COVID de terapie intensivă, ci doar pentru spital de triaj, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru HotNews.ro. Ministrul Sănătăţii mai spune că a discutat sâmbătă dimineaţă cu managerul spitalului Elias şi au convenit ca spitalul modular să fie folosit ca spital ATI COVID. Nelu Tătaru speră ca procedura să dureze în jur de două zile.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii