Cum obtinem zaharul invertit

Subtitlu

vineri, 30 ianuarie 2009, 22:42
2 MIN
 Cum obtinem zaharul invertit

Organismul uman este supus in permanenta unor factori negativi. O dieta slaba in substante nutritive, o alimentatie dezechilibrata, consumul unor produse ce au un continut bogat in grasimi si zahar, consumul alcoolului,  somnul putin sau prost, stress-ul, racelile frecvente sau tratamentul indelungat cu medicamente – toate acestea duc la imbolnaviri.
Alimentele produse pe cale chimica sint lipsite de o intreaga serie de biocatalizatori ca vitaminele, enzimele, mineralele etc. fara de care organismul nu le poate asimila.

Printre aceste alimente produse chimic se numara si zaharul. Acesta este o substanta foarte folosita in alimentatia curenta. Este considerata a fi una dintre cele mai nocive substante alimentare care este consumata pe scara larga si care produce dezechilibre mari in organism. Alte zaharuri precum fructoza din fructe, maltoza din cereale sau lactoza din lapte sint substante nutritive si naturale asimilate foarte bine de corpul uman. In urma rafinarii din zahar sint eliminate toate vitaminele, mineralele, proteinele si apa astfel incit produsul rezultat este inteles de organism in momentul asimilarii ca fiind strain si toxic.

Zaharul ajunge usor in singe prin intestinul subtire creind un dezechilibru al metabolismului. Astfel pancreasul si ficatul vor „munci" mai mult pentru a diminua efectele zaharului si astfel cu timpul obosesc si uzeaza organismul.

Consumul exagerat de zahar afecteaza si imunitatea. Fiind tratat de corp ca toxic in momentul in care ajunge in singe va provoca un efect inutil al sistemului imunitar. Pentru inlocuirea zaharului se poate folosi mierea de albine care este un produs natural si zaharul brut care este obainut prin fierberea trestiei de zahar sau a sfeclei de zahar si evaporarea apei din sucul obtinut.

Mai simplu este de folosit zaharul invertit. Acesta se poate prepara in casa si este un amestec de glucoza si fructoza.

Zaharul invertit are putere dubla de indulcire fata de zaharul simplu. El se obtine prin fierberea unui kilogram de zahar alb cu 500 ml apa si zeama de la o lamiie timp de zece minute. Pe suprafata lichidului se colecteaza o spuma ce trebuie indepartata cu o lingura de lemn. Lichidul obtinut este asemanator cu mierea de albine si se poate psstra in sticle inchise la culoare.

Comentarii