Ales ieşean, personaj pozitiv în cea mai tare fază de la moţiune

vineri, 07 februarie 2020, 02:50
3 MIN
 Ales ieşean, personaj pozitiv în cea mai tare fază de la moţiune

Ne tot întreabă unul sau altul oare de ce credem noi că nu e Iaşul influent la Bucureşti, aşa cum e Clujul sau Constanţa până mai ieri, ca să nu mai vorbim de Craiova, Teleorman sau Olt. 

Păi, băbăeţ şi bhă fetiţe, ia fiţi atenţi aicea oleacă, să vă povestim o fază banală, petrecută alaltăieri în timpul votului la moţiunea de cenzură din parlament. Acolo unde, zice-se, cercera Olguţa cică stătea cu caietul deschis şi nota tot, chiar lângă cele două urne mobile pentru bile albe şi negre. Apare la un moment dat dipotatul ieşean Silviu Macovei acolo, marchează bilele, dar aşa încât Olguţa să vadă ce şi cum, numai că teleolteanca intreabă: “Tu cine eşti, măi băiete?”. La care junele nostru dipotat ia poziţia regulamentară şi raportează scurt: “Macovei. Silviu Macovei”. “Păi aşa spune, măi!”, adaugă Olguţa, şi-i face semn discret să elibereze ringul. Ei, vedeţi acuma cam de ce Iaşul e acolo unde este, bre nea Măricele, bre?

PS: Apropo, voi ştiţi că mister Macovei este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (la primele ore ale diminetii am si fost interpelati cu precizarea ca este doar vicelider de grup parlamentar, printre alti vreo douazeci, prin urmare facem necesara adaugire), în timp ce Olguţa nu e decât simplu dipotat? Păi de ce n-ai luat-o de mânecuţă, bre nea Silviu, ca s-o întrebi oleacă de sănătate? Ei, glumeam şi noi…

Strategie electorală cu schepsis în Copou

Dacă tot au fost alegeri azi la vniversitatea din Copou, haideţi să vă mai spunem una scurtă din zonă. Mai egzactamente, despre cum l-a scos Dodorel pe Iancu din joc, cel ce ar fi putut fi un contracandidat credibil pentru funcţia de rector. Simplu: a impus pentru cei care vor să fie preşedinţi ai Senatului candidaturi cu dosare, cu anunţ prealabil, campanie etc.

Ce a rezolvat cu asta? Cum nimic? Practic, cum alegerile pentru senat şi şefia acestuia sunt înainte, tu ca şi candidat la şefia senatului, funcţie pe care ar vrea-o Iancu, nu mai poţi apoi candida la rector, decât asumându-ţi că pierzi funcţia de şef al senatului. Care, deh, e un fel de nr. 2 în instituţie. Astfel, zice lumea, Dodorel şi-a cam scos din joc cel mai periculos posibil contracandidat. Restul, evident, e cancan.

PS: Şi apropo de campania electorală de aici, iaca încă una tare! Cică, deşi e vacanţă acolo, Dodorel a anunţat că va plăti de acuma din banii vniversităţii taxa de bibliotecă a tuturor studenţilor, care e de vreo 35 de lei de căciulă. No, nu-i chiar ca suta de lei a lui nea Nicu, dar cumva tot pe-acolo…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii