anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

GALERIE
puls
 • puls
- +

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Una dintre acestea spune că un amicar de-al lui Ciorăpel, cumătru şi pretenar de şpriţuri, ar fi transferat o sumă colosală într-un cont al unei firme pe care o are în Italia, acolo unde se spune că s-ar fi refugiat liderul de la Neamţ. Fiind pe numele cumătrului, sau al firmei acestuia, banii nu sunt urmăriţi de fisc, nici de vreo restricţie juridică, însă, prin împuterniciţi şi carduri pot fi folosiţi de Ciorăpel la zile negre.

Ba chiar sunt unele zvonuri care spun că amicarul care ar fi pus la cale mescamba cu parale ar avea două drumuri în lucru în judeţul nostru, de o importanţă foarte mare pentru deplasarea interjudeţeană, aşa că, băi, voi, ăia de la Botoşani, să ştiţi că mai aveţi de aşteptat până când veţi putea veni la noi în târg pe drumul de la Flămânzi! Aţi auzit? E inflaţie, ce mama dreaculu!

Iată o poveste de toată frumuseţea care va avea loc la noi în târg

Dar inflaţia nu se manifestă doar în domeniul monetar, stimabililor, ea loveşte unde nu te aştepţi, crescând preţurile, în paralel cu scăderea puterii de cumpărare, şi umflând de obicei conturile Guvernului, bătu-l-ar Toaca, să-l bată! Iată, de-n paregzamplu, în regiunea noastră este inflaţie de fugari, dacă tot am pomenit de jupânul Ciorăpel de la Neamţ, şi nu de fugari obişnuiţi, ci de cei de o anume factură, cu legături politice dar şi de business.

De-un paregzamplu, onorabili cetitori, la noi în târg e vorba de fugarul Cristi Maftei, cal breaz liberal, fin de-al fostului lider naţional Crin Antonescu, care a luat şase ani de başcă şi a şters-o din ţară, iară mâine sau poimâine urmează să se împlinească prescripţia pentru condamnarea sa. Tot timpul ăsta a stat ascuns prin Dubai, se zice, ba chiar unii jură că l-au văzut chiar prin Iaşi, iar unii poliţişti cu gura spartă, mai ales după vreun chef regulamentar, jură că au auzit de la cei de la doi ş”un sfert că s-a ştiut de locaţia sa şi de alte celea, dar că nu au avut benzină să meargă cu duba să-l salte.

Deci Cristi Maftei va ieşi acuşica din ascunzătoare, se va duce în Copou, prin faţa sediului Poliţiei şi acolo va aştept clipita când chestorul şef Gâtlan va ieşi pe poarta instituţiei la o scurtă plimbare. Apoi, urmârindu-l câţiva metri pe jos, în spatele lui, se va apropia încetinel şi-i va striga tare la ureche: „Bau!!”. Atunci să te vezi ce sperietură va trage şeful Poliţiei, cum îi va sări cascheta şi cum îşi va scuipa în sân. Acuma, spuneţi şi dumeavoastră, stimaţi cititori, nu merită individul acesta să fie imediat amendat pentru tulburarea liniştii publice? Păi, da, ce, ne jucăm aicea cu legile ţării?!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.