De ce s-a dat la fund dipotatul Jakob Ban şi cu cine s-a pus el rău

marți, 09 august 2016, 01:50
2 MIN
 De ce s-a dat la fund dipotatul Jakob Ban şi cu cine s-a pus el rău

Unul dintre cei mai activi sforari de la partidoiul ieşean, dipotatul Jakob Ban, zis şi Sorinel Puştiu, cică ar fi intrat într-un con de umbră în ultima vreme, din cauza disensiunilor surde dintre el şi premarele Chir Nica, iar mai nou chiar şi dintre el şi fostul lui pupil politic, vicele Habarnagiu, care s-a dat cu noul şef şi a uitat cine l-a împins de la spate în prima tinereţe politică.

Gurile rele zic că, din cauza asta, Sorinel ar fi chiar în pericol de a ajunge în zona cu emoţii a listei de candidaturi de la toamnă, pentru dipotaţi, mai ales după ce prin partidoi ar fi circulat într-o vreme datele unui sondăjel de opinie făcut cam la botul calului în cartierul în care în 2012 Jakob Ban era ales, şi din care reieşea că premarele Chir Nica ar fi obţinut mai multe voturi dacă mergea singur, decât dacă ar fi mers de mânuţă şi asociat cu Jakob Ban.

Aceleaşi guri rele mai zic că cea mai mare nemulţumire a lui Chir Nica ar fi aceea că Jakob Ban este personagiul amic cu Ghihocel Osânză, patronul de la gazeta şantajiştilor, şi care intervine mereu pentru articole de doi lei, scârbos de laudative, la adresa premarelui, chestie despre care Chir Nica cică s-ar fi prins în ultima vreme că-i fac mai mult rău decât bine. Deh, la cum îi ştim noi pe amândoi, suntem siguri căci cu o aspirină trece…

Lovitura lui Drac Nea a ajuns şi la Iaşi

Şi încă una scurtă despre Sorinel Puştiu de la partidoiul ieşean şi despre situaţia specială a acestui dipotat fost şmenar de cazări în Tudor, stimaţi telespectatori. Cică omul e supărat nevoie mare şi pentru că tocmai şi-a pierdut recent tutorele din partid, de la Bucale, care era Valică Z. Gonea, fostul şef al dipotaţilor dat afară de Drac Nea acum câteva luni. Deci, în cazul ăsta, cum vă mai spuneam: pupăza zbrrr, pe-o dugheană!

O declaraţiune cu schepsis

I-auzi ia, i-auzi ia, una tare de la Chir Nica! Cetiţi vă rog cu atenţie declaraţiunea următoare, dată după ce premarele s-a întors de la reuniunea cu Drac Nea din Vaslui, la sfârşitul săptămânii trecute: "Va trebui să preiau organizaţia judeţeană, dar nu am spus pentru cât timp! Pentru momentul în care va trebui să o predau mai departe. Nu voi dori să o fac pentru o perioadă lungă politică. Voi preda frâiele către o persoană care să o ducă mai departe". Hmmm, oare la cine s-o fi referit? Haideţi să vă dăm un indiciu, până într-unul din episoadele următoare, când vom veni şi cu nume, prenume, cenepeu: cică poartă 43 la păpuci şi 5 la pălărie…

Comentarii