Dispare ultima bogăţie a României

marți, 07 august 2018, 01:50
4 MIN
 Dispare ultima bogăţie a României

O ştire de ultimă oră ne spune că, după o anchetă spectaculoasă, cu multe lovituri de teatru, trupele speciale au găbjit un ţigan!

Pădurile din judeţul Iaşi dispar rapid şi irevocabil. Pentru un arbore a cărui vârstă e calculată în decenii ori în secole e nevoie de doar câteva minute ca să fie doborât. În ultima vreme, zeci de mii de copaci din bătrâna pădure a Bârnovei au căzut sub drujbele hoţilor de lemne. Dar autorităţile nu i-au văzut, garda forestieră nu i-a auzit, iar poliţia nu i-a prins, fiind prea ocupată să protejeze PSD, pentru ca partidul lui Dragnea să nu primească ce i se cuvine.

Întrebat despre situaţia dramatică pe care o traversează codrii Iaşului, un om de-al locului a afirmat că tăierile s-au intensificat în ultimii patru ani, dar adevăratul jaf – caracterizat prin apariţia unor reţele organizate de infractori, ce acţionează fără niciun fel de reţinere, la lumina zilei -, s-a produs în ultimul an şi jumătate. Să fie doar o coincidenţă că devastarea pădurilor are loc în timpul guvernării PSD? Aş paria că nu.

Compătimiţi şi apăraţi de Dragnea şi gaşca lui, eliberaţi de ministrul Tudorel din puşcării şi (în viitor) despăgubiţi de guvernanţi fiindcă au avut ghinionul de a fi capturaţi, criminalii, violatorii, tâlharii şi hoţii s-au reîntors la ceea ce ştiu cel mai bine să facă. Acestora li se adaugă alte armate de tineri şi promiţători bandiţi care au înţeles ce bine e să trăieşti în epoca de aur a PSD. Când legea nu se mai aplică ori se aplică strâmb, în România se fură ca în codru.

De altfel, în opinia unora, pădurea este ultima bogăţia a ţării care încă nu a fost prădată complet. Încă mai avem nişte rezervaţii forestiere, dar PSD i-a alungat deja pe cei care trebuiau să le ocrotească. Pavienii îşi vor construi acolo case de vacanţă pentru ei şi puii lor. Încă mai deţinem câteva păduri virgine, dar PSD le-a dat voie întreprinzătorilor cu pile să le pună la pământ. Acolo se va face agricultură pentru populaţia în creştere explozivă a României. Mă refer la populaţia de hoţi, evident – cealaltă scade. Încă mai avem nişte urşi, dar PSD le-a pus gând rău. Fără bestii în ţară; există destui pesedişti!

În toată această perioadă, vremea şi timpurile au luat-o razna. Pământul trăieşte pe datorie. La începutul lui august, oamenii îşi epuizaseră deja resursele necesare pentru întreg anul 2018. Peste tot în lume, se înregistrează recorduri senzaţionale de temperatură, secete cumplite, inundaţii distrugătoare şi alte fenomene extreme, într-un ritm nemaiîntâlnit până azi. Unii afirmă că oricum nu mai este nimic de făcut, umanitatea e sortită dezastrului, alţii consideră că o mobilizare şi o responsabilizare maximă a factorilor de decizie ar salva situaţia. Şi generaţiile următoare merită să trăiască. 

Având un rol regulator binecunoscut, pădurile atenuează şocurile climatice, stăvilesc torenţii, stabilizează solurile nisipoase şi aduc ploaia la timpul potrivit. Plus binecuvântata răcoare. Mă refer la cealaltă răcoare, evident. Guvernul mulţumeşte codrului distrugându-l fără mustrări de conştiinţă.

Chiar nu ştiţi cine taie copacii? Căutaţi hoţii în PSD, în politică, în poliţie, în garda forestieră. Şi, mai ales, consultaţi periodic Google Earth spre a vedea în timp real cum dispar pădurile României, în timp ce Dragnea se pregăteşte să arunce ţara în război civil, pentru a-şi salva pielea de infractor. 

O ştire de ultimă oră ne spune că, după o anchetă spectaculoasă, cu multe lovituri de teatru, trupele speciale au găbjit un ţigan. El a tăiat şi tranşat toate pădurile din România, dovedindu-se cel mai tare ţapinar din lume! Drept recompensă, Tudorel îl va elibera imediat din închisoare şi-l va recompensa cu Ordinul Muncii clasa 0. Că, săracul, mai multe clase nu are. Hoţul, nu Tudorel. Ehe, ministrul justiţiei are clasă!

Comentarii