Ditamai reftorul, ca măgarul între oiţele electorale ale partidoiului

miercuri, 09 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Ditamai reftorul, ca măgarul între oiţele electorale ale partidoiului

Iacătă, stimaţi telespectatori, căci cei ce spuneau că Todorel a plecat de la butoanele antijustiţie de la Bucureşti că nu se mai înţelegea cu mafia dragnistă s-au cam înşelat tura asta. 

De ce spunem asta? Păi cum altfel ne putem noi explica faptul că, între finanţările alea electorale de şoc prin mecanismul Vâlcov&Dragnea, adică prin nou-înfiinţata Comiţie de Prognoză, aia care ar trebui chipurile să ne facă şi autostrada A8 printre altele, dar nu are încă banii, şi prin care chiar ieri, înainte de moţiune, tanti Veorica a anunţat că dă un purcoi de bani la comune pentru drumege şi podeţe electorale, ei bine, pe lista asta pur electorală se află, ca un măgar între oi, şi o vniversitate? Şi nu oricare, ci, aşa este, aţi ghicit: cea condusă de Todorel.

Spuneţi şi voi, aşadar, ce am putea noi crede acuma? Ori că Todorel vrea astfel să transforme, uşurel-uşurel, marea vniversitate din Copou într-un sătuc manevrat electoral de partidoi cu găleţi şi mici, ori invers. Mai ştiţi altă variantă?

Haideţi să mai rădem niţel cu Peni: a făcut-o iar de oaie!

Şi dacă tot am râs în ultimele zile, de la vizita prezidentului de ţară încoace, de-am pocnit fundul căciulii de bătătură tot povestind despre aventurile politico-papagaliceşti ale lui Peni (noua poreclă ce vine de la “Penibilul”, cu care auzim că s-a ales Mihăiţă după faza cu cocarda la hotel), haideţi să vă mai spunem pe azi una scurtă, dar tot vioaie! Asta, aşa, ca să vedeţi că edilul şăf chiar merită să-i consolidăm noua şi frumoasa poreclă: Peni.

Cică acuma o săptămână prin mediile jurnalistice s-a propagat informaţia că este anunţat un protest anti-încălzire climatică la Iaşi. După ce gazetarii mai cu dare de mâna s-au informat, au aflat că, de fapt, e vorba de o studentă mai zăludă, care face un protest de una singură, şi n-au mai băgat-o în seamă.

Ehee, nu aşa a procedat şi Mihăiţă, care, ca să se dea antisistem, s-a dus la acel “protest”, aflând abia acolo că e vorba doar de un participant. Dar, Peni tot Peni nu s-a descurajat, ci s-a dus la pancarta singurului protestatar şi, cu fotografii după el fiind, s-a şi tras în chip acolo pe loc, în faţa sloganului. Deh, ce să mai zici?

Ne întrebăm dacă omul pricepe engleză, nivel citit. Că acolo pe pancartă scria aşa: “Gheţarii se topesc mai repede ca politicienii”. Ceea ce, evident, nu e cazul cu Peni…

Iaca şi o micuţă bombiţă!

O bombiţă politică scurtă şi de la Bucale venită ieri: cică ar fi un scenariu foarte probabil conform căruia tanti Veorica s-ar retrage din cursa prezidenţială. Asta, zice-se, în urma unui târg cu Ponta, care să nu voteze moţiunea mâine. Hopaa!?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii