E primăvară: au răsărit şi Ghihoceii şantajişti!

vineri, 22 martie 2019, 02:50
2 MIN
 E primăvară: au răsărit şi Ghihoceii şantajişti!

După ce colegii noştri, dar şi noi aicea la rubricuţă, l-am transformat din subiect în obiect de disecţie, cică fostul dipotat ieşean Jakob Ban, încă director adjunct la fabrica de ingineri din Tudor, umblă prin târg de parcă a dat strechea-n el, şi că nu mai ştie ce să facă căci simte cum scapă hăţurile din mână. 

Mai nou, din disperare, căci l-a pus şi pe amicul Ghihocel, buhaiul şantajist cu gazetă pe post de ghioagă de speriat sperioşii, să ameninţe prin instituţiune, mai ales pe cei pe care-i bănuieşte că l-ar fi turnat la comenduire, ca să-şi bage glagoriile-n cap şi să-şi retragă plângerile, că altfel buhaiul se va supăra tare pe ei şi le va lua boii de la bicicletă. Dar, în fine, asta-i partea haioasă a chestiunii.

Cea serioasă este că buhaiul şantajist nu s-a băgat în combinaţiune fără interes. Pentru cine nu ştie, Jakob Ban este combinatorul care l-a băgat pe Ghihocel în afacerile cu spaţii pe daiboj din zonă. Iar dacă Jakob Ban spală putina din funcţia de acolo, aşa cum auzim prin anumite birouri importante, atunci e clar că spală butoiul şi Ghihocel cu biznisurile lui puturoase din complex. Aşadar, cum le spuneam la amândoi: stânga-mprejur şi ‘nainteee marş! Restul, pe loc repaus!

Ping pong cu copilul de trupă al partidoiului. Cine oare e la serviciu?

Vă mai amintiţi de Ionuţ, copilul de trupă al partidoiului ieşean, mucosul acela care, funcţie de cât primeşte şi de unde, latră pe rând ba la Jiji când era premare, ba la Ponta când era premier, iar acuma, după ce şi-a tras la scară un site de furat ştiri şi o fiţuică la pachet, auzim că atacă de-a hurta şi prin partidoiul ieşean, trăgând lumea de brăcinare? Iar ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, cică a fost madama cu Camelii, stimaţi telespectatori, căreia am văzut că băiatul de trupă i-a făcut un bilanţ clar comandat de duşmanii din partidoi, pe fondul creşterii temperaturii electorale, perioadă în care, ştie oricine, deconturile se fac prin atacuri şi prin fake news.

Dar, în fine, altceva ne-a atras nouă atenţia la mişculaţiile acestui băiat de trupă: că doar nu e el subiectul telenovelei, ci cei care-l plătesc. Din câte ştim, cel care cotizează acolo în ultima vreme, după mirosul mălaiului, este nea Popic şi compania. Ca urmare, atacul la damă, pe flancuri, cu nebunii şi riga, pare a avea un alt înţeles, dacă e să analizăm taberele din partidoi.

Ei, având în vedere că azi în calendarul ortodox e sfântul Vasile şi sfânta Drosira, fără dezlegare la undelemn, v-aţi prins cine şi cu cine se face frate ca să treacă puntea? Dacă nu, atunci staţi pe fază, că data viitoare venim şi cu odovania, dar şi cu pomelnicul!

Comentarii