Încep conferinţele „Moştenirea lui Asachi“, la Universitatea Tehnică

marți, 12 mai 2020, 01:49
2 MIN
 Încep conferinţele „Moştenirea lui Asachi“, la Universitatea Tehnică

Invitatul special din acest an va fi Varjuan Pambuccian, care va vorbi despre „A treia revoluţie agrară“ în Era Digitală.

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ va organiza joi, împreună cu academicianul Bogdan Simionescu, vicepreşedintele Academiei Române, o nouă ediţie a conferinţelor „Moştenirea lui Asachi“, invitatul special urmând să fie Varjuan Pambuccian, care va vorbi despre „A treia revoluţie agrară“ în Era Digitală.

Întâlnirea virtuală va avea loc joi, de la ora 11, Varujan Pambuccian, doctor în matematică, vicepreşedinte al Uniunii Armenilor din România şi una dintre cele mai puternice voci ale comunităţii, urmând să vorbească despre fenomenul identificat de istorici ca fiind Prima Revoluţie Agrară, explicând faptul că omul, în cei 200.000 de ani de existenţă documentată a întregii specii, a petrecut cel mai mult timp ca vânător-culegător, aceasta fiind şi prima sa activitate.

„Acum 12.000 de ani însă a avut loc o mutaţie excepţională în comunităţile umane din Levant. Oamenii au început să producă hrana în proximitatea locuinţelor lor. Pământul a căpătat brusc o mai mare valoare şi în jurul felului acestuia de a ne hrăni s-a structurat societatea umană în care trăim azi“, a explicat Varujan Pambuccian.

Pe lângă componenta istorică, Pambuccian va vorbi şi despre revoluţia agrară din ultimii 20 de ani şi despre noile metode utilizate azi pentru producerea de hrană. Conferinţa online va avea loc pe platforma Google Meet, iar invitaţiile de participare vor fi transmise pe e-mail. De asemenea, înregistrarea conferinţei va fi publicată pe site-ul Politehnicii ieşene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii