De Sănătate

Punem punctul pe știi

Metode inedite si naturale pentru a desfunda nasul

luni, 16 noiembrie 2015, 17:45
3 MIN
 Metode inedite si naturale pentru a desfunda nasul

Nasul înfundat este un simptom al răcelilor sau al alergiilor cu care mulți dintre noi, copii și adulți, tineri și vârstnici, ne confruntăm în perioada rece și de asemenea la trecerea dintre anotimpuri. Desigur că sentimentul pe care nasul înfundat îl dă este extrem de neplăcut – persoanele cu nasul înfundat nu pot respira bine, trebuie să poarte mereu o batistuță din hârtie, șervețele nazale, dar și un inhalator sau să achiziționeze picături pentru desfundarea nasului. 

Nasul înfundat se trata și altfel mai demult, atunci când nu erau atâtea medicamente și nu puteau fi procurate atât de ușor, chiar și fără prescripție medicală. Să analizăm, așadar, cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea nasului înfundat, scrie midoris.ro. 

Ceapa – remediul numărul 1 pentru desfundarea nasului

Ceapa este un fel de aliment-minune, o legumă cu multiple întrebuințări. În afară de folosirea cepei în bucătărie, la prepararea diferitelor feluri de mâncare, ceapa mai este și un puternic dezinfectant. Zdrobiți o ceapă mare într-o farfurie și așezați-o lângă dumneavoastră în pat, atunci când dormiți. Ceapa conține multe substanțe ce ajută la absorbția virușilor și bacteriilor prin simpla sa inhalare. Deși nu este cea mai plăcută metodă, este foarte eficientă pentru desfundarea nasului.

Usturoiul, hreanul și ardeiul iute desfundă nasul imediat

La fel ca și în cazul cepei, usturoiul și hreanul vin în ajutorul persoanelor cu nasul înfundat. Așadar, este suficient să ronțăiți doi-trei căței de usturoi sau un pic de ardei iute pentru a avea un efect imediat și garantat. Ardeiul iute, fie el proaspăt sau murat, este ideal pentru desfundarea nasului pe o perioadă scurtă însă. Hreanul însă este mult mai puternic.

Radeți hrean pe răzătoarea mică (o cantitate cât mai mare de hrean) și păstrați hreanul ras lângă dumneavoastră (pe birou în timp ce lucrați, în pat când vă odihniți). Hreanul nu are un miros neplăcut, însă este foarte înțepător și vă poate ajuta să vă desfundați rapid nasul. Cu hreanul ras mai puteți prepara și o pastă, frecându-l cu ulei și sare și o picătură de oțet de mere, pe care o consumați alături de o garnitură (simplă este mult prea puternică), cu efectul desfundării nasului.

Desfundă nasul cu ceai de ghimbir sau lămâie

Ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie este remediul ideal împotriva răcelii și a nasului înfundat, a durerilor în gât și a frisoanelor, la fel ca și ceaiul de lămâie, fierbinte, cu miere.

Sarea, excelentă pentru desfundarea nasului

Apa cu sare este ideală pentru a vă desfunda nasul. Puteți pune câteva picături de apă cu sare în fiecare nară, dar puteți face și gargara cu apă călduță cu sare, care este extrem de eficientă. Sarea are puternice proprietăți antibacteriene și vă ajută să vă desfundați nasul și să scăpați de durerile în gât fără medicamente. Folosiți sare de mare, grunjoasă.

Aromele uleiurilor esențiale, ultima soluție pentru nasul înfundat

  Uleiul esențial de mentă și cel de eucalipt sunt ideale pentru desfundarea nasului. Așadar, fie că puneți câteva picături de ulei esențial pe un tifon curat sau pe o batistă de bumbac și inhalați câteva minute acel miros, fie că faceți inhalații (turnați câteva picături într-o oală cu apă fierbinte clocotită și stați deasupra aburilor câteva minute, cât puteți), aceste remedii sunt toate eficiente.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii