Patru operaţii de bază pentru un păr frumos

sâmbătă, 27 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Patru operaţii de bază pentru un păr frumos

 

Printre problemele care necăjesc astăzi pe orice femeie atunci când vine vorba despre păr sunt căderea lui, albirea prematură, lipsa strălucirii. Acestea pot fi prevenite şi îndreptate ţinând cont zilnic de patru operaţii, care, dacă sunt efectuate cu grijă în fiecare zi pot ajuta podoaba capilară să îşi păstreze calităţile sau să şi le îmbunătăţească. Cele patru operaţii de bază sunt curăţirea, tonifierea, hrănirea şi activarea circulaţiei.
 
Zilnic părul trebuie periat cu o perie cu fire naturale care să fie plăcută la periaj, astfel încât părul să nu fie traumatizat. Periatul zilnic elimină impurităţile şi activeză circuilaţia sângelui la nivelul pielii capului. Periajul se face de la rădăcină spre vârf. Se începe de la ceafă spre extremităţi, apoi de la urechea stângă la cea dreaptă. Se pot face cărări cu pieptenele şi se poate peria fiecare meşă în parte. La sfârşit se perie părul de la frunte spre creştet.
Important este şi masajul capului. O putem face folosindu-ne de ulei de măsline pe care îl aplicăm cu ajutorul unei dischete cosmetice la rădăcina şi apoi de-a lungul firul de păr. Apoi masăm capul cu ajutorul buricelor degetelor. După terminarea masajului pe întreaga calotă, întreg capul se înfăşoară cu un prosop şi se lasă o oră să se odihnească. Îndepărtarea uleiului de măsline se face cu un şampon natural, cu gălbenuş de ou sau săpunuri moi.
 
Evitaţi coafurile prea strânse deoarece acestea scot în evidenţă lipsa de tonicitate a muşchilor. Este important şi ca o dată cu trecerea anilor să fie schimbată coafura după modă. Este un mijloc de înviorare a fizionomiei şi a stării de spirit.
 
Sandu MARIN

 

Comentarii