De Business

Punem punctul pe știi

Remus Vulpescu nu mai este administrator special la societatea Fortus

sâmbătă, 24 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Remus Vulpescu nu mai este administrator special la societatea Fortus

Administratorul special al Fortus, Remus Vulpescu a fost revocat, în locul lui fiind numit Marin Drugă. Modifi­ca­rea s-a realizat în ultima Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor socie­tăţii ieşene. Drugă este consilier juridic în cadrul Autorităţii pentru Admi­­nis­trarea Activelor Statului (AAAS), cre­ditorul majoritar al societăţii. 

Re­vocarea s-a făcut pe 22 februarie, la cererea AAAS din motive ce ţin de procedura de insolvenţă  în care se află fostul colos al Iaşului, insolvenţă care durează de 11 ani. Conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul AAAS anul trecut, Marin Drugă nu posedă terenuri şi nici clădiri, deţine însă trei maşini, un Logan din 2006, un Ford Focus din 2008 şi un Matiz din 2007.

Cititi si: Administratorul special al Fortus SA este pe făraş. El are o retribuţie uriaşă

La capitolul datorii a declarat o descoperire de card în 2015 cu suma de 8.000 de lei şi o altă descoperire în 2016, cu suma de 1.000 de lei. Nu a declarat bani în bănci, obiecte de valoare ori proprietăţi în străinătate. La venituri, acesta declară suma de 35.961 de lei pe an, primită de la AAAS pentru postul de consilier juridic, adică primeşte un salariu de 3.000 de lei pe lună şi alţi 17.774 de lei/an pentru rolul de administrator special la Metalurgica, Harghita, adică 1.500 de lei pe lună. Conform celor spu­se de acţio­nari, Remus Vulpescu nu îi reprezenta decât cu numele în dosar, deoarece activitatea sa era foarte redusă. Aceştia spun că nu s-a prezentat nici la propria numire pe această funcţie şi că singura sa intervenţie a fost pe 30 octombrie 2015, când s-a respins falimentul cu numărul trei al societăţii Fortus. Din 2015 şi până acum, fostul administrator special Remus Vulpescu a încasat de la Fortus în jur de 87.000 de lei net, salariul pe lună fiind de 3.000 de lei în mână. 

 

 

Comentarii