Sărbători cu pielea pe băţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Sărbători cu pielea pe băţ

GALERIE
BOMBA - Pocnitoare 1
  • BOMBA - Pocnitoare 1
- +

Octombrie e luna mustului, a tulburelului şi, urmare logică, a sărbătorilor de orice fel (plus că este şi perioada de vârf a infectării cu virusul nunţilor, că în curând intrăm în Postul Crăciunului); vinul e ieftin şi cheful de veselie este mare, aşadar multe aşezări profită de context, în funcţie de posibilităţi şi de infectări, de la caz la caz. Informaţii de la corespondenţii noştri împrăştiaţi prin toată ţara, în cele ce urmează:

 

 

"Pelerinul Vigilent", trusa pentru Sărbători liniştite

 

Un mic întreprinzător din Consumatori a întâmpinat pelerinii sosiţi la sărbătoarea localităţii cu o ofertă de nerefuzat: trusa "Pelerinul Vigilent", cu tot ce are nevoie un pelerin; mai multe ne spune chiar el:

- Bună ziua! Explicaţi, vă rog, ce conţine trusa.

- Întâi de toate, o pelerină...

- Pelerină de ploaie, bănuiesc, nu?

- De ploaie, că mulţi pelerini vin cu pelerinele lor, cu nevestele, adică, deci n-au voie nici măcar să se uite mai aşa la vreo pelerină străină, că şi-o iau imediat! Trusa mai conţine accesorii care ajută pelerinii să facă faţă condiţiilor.

- Pare destul de grosuţă: ce mai găsim în ea?

- În trusa grosuţă mai găsim, ca să zic aşa, dispozitive de iluminare tematice, precum şi produse "pentru obţinerea confortului termic şi a priorităţii la coadă la moaşte"...

- Ce sunt astea? N-am auzit de aşa ceva!

- Dispozitivele de iluminare tematice sunt, în cazul de faţă, lumânări, produsul pentru obţinerea confortului termic este un pet de jumătate, cu ţuică, iar cel pentru prioritate la moaşte e un set de pocnitori. Pelerinul le aprinde, le aruncă la picioare, în mulţime, la coadă, profită de panică şi se bagă în faţă!

 

 

Must cu lapte şi cu bere, ne luăm la revedere!

 

Şi la Puturoşi, vrednică localitate în straie de sărbătoare, există un mic întreprinzător  care a venit în întâmpinarea nevoilor pelerinilor, dar nu cu o trusă, ci cu un chioşc la care se vând produse tematice, menite a mai uşura aşteptarea vizitatorilor:

- De ce aţi numit chioşcul "Pelerinul Grăbit"? Doar pelerinii n-au venit aici pe fugă...

- Cu toţii se grăbesc să profite cât mai mult de cât mai multe, deşi au şi ei limite...

- La ce limite vă referiţi?

- Unii pelerini, de exemplu, vor să profite cât mai mult de cât mai multe beri, dar nu le ajung banii. Fiind pandemie, a fost anulat "Festivalul Vinului", dar nu s-a spus nimic despre celelalte, suc, must, bere... După ce profită au nevoie de toaletele ecologice, că pe lângă bere servim must proaspăt şi iaurt proaspăt, iar unii amestecă, de poftă... De aici vine graba mare, de aici vin şi încasările!

- N-am înţeles ce vreţi să spuneţi.

- Berea, mustul şi iaurtul pe care le vindem sunt vârful icebergului, să-i zic aşa, dar beneficiile vin de la taxa pe WC. Avem cabine ecologice, vorba vine: nici dacă s-ar da tigăi şi bormaşini gratis nu s-ar înghesui lumea mai tare, să apuce un loc mai în faţă, că aici lupta e şi contracronometru!

- Ce fac clienţii voştri care pierd lupta cu timpul?

- Ce să facă? Rămân clienţii noştri, că avem în spate un chioşc cu haine, pantaloni, lenjerie de schimb...

 

 

 

Iconiţe "cu autografele sfinţilor", vândute pe sub mână!

 

Sătenii din Machitori petrec şi ei într-o atmosferă festivă, deoarece pe raza localităţii nu s-au semnalat cazuri de îmbolnăviri, fapt care arată din nou că alcoolul e un bun dezinfectant; stăm de vorbă cu un pelerin mediu, aflat la o masă, în aer liber:

- Bună ziua, deşi e frig şi plouă. Ce sărbătoriţi acum?

- Cum s-ar spune, acum îmi ud haina de piele...

- De-abia aţi cumpărat-o de la târgul de pielărie şi daţi de băut că v-aţi înnoit, o udaţi, cum se spune, nu?

- E veche, am luat-o din talcioc în '95; acum o ud fiindcă plouă şi umbrela sub care am găsit loc e spartă, îmi curge apă pe haină.

- Dar aţi fost să vizitaţi şi târgul de pielărie, nu?

- De mai multe ori, dar n-a vrut nimeni să mi-o cumpere, să fac bani de-o bere.

- Dar simt că aţi băut măcar zece beri; ce aţi vândut, în cazul ăsta?

- I-am rugat să-mi dea pe caiet, cu banii la sărbătorile din 2022...

- Înseamnă că aţi dat peste un barman care are încredere în oameni!

- Nu, că doar l-am rugat, dar n-a vrut să-mi dea, m-a şi fugărit! Am făcut rost de bani din altă parte, am avut o idee de afaceri.

- Ce idee? Care afaceri? Mă faceţi curios!

- Am primit gratis câteva iconiţe, la târg, am făcut pe ele semnături false cu markerul, apoi le-am vândut la suprapreţ, drept iconiţe cu autografele sfinţilor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.