Theta Healing – psihologia energetică a viitorului

sâmbătă, 08 martie 2014, 17:32
6 MIN
 Theta Healing – psihologia energetică a viitorului

 

Theta Healing înseamnă, în traducere simplă, vindecarea prin intermediul undelor theta. Undele theta sunt acele unde cerebrale cu o frecvenţă de 5-7 cicli/minut, ce corespund stării de somn cu vise. Într-o definiţie mai actuală, Theta Healing este o aplicaţie practică a mecanicii cuantice, care lucrează la nivelul energetic, atomic al fiinţei noastre. S-au făcut măsuratori ştiinţifice ale undelor cerebrale ale practicanţilor acestei metode şi s-a constatat că acestea sunt unde theta, uneori theta-gamma. Ea este o tehnică de vindecare profundă a fiinţei umane ca întreg şi este o terapie holistică.
Ca fiinţe umane, noi funcţionăm pe mai multe "paliere". Un etaj conştient al minţii noastre, care este maximum 10% din ceea ce suntem şi care reprezintă fiinţa noastră ca întreg, cu ceea ce cunoaştem despre noi. Un etaj inconştient, care este 90% din fiinţa noastră, unde sunt depozitate toate "cheile" vieţii noastre şi care se desfaşoară nu conform cu ceea ce hotărâm noi cu mintea noastră, ci conform cu acele programe care sunt depozitate în mintea subconştientă şi care, de fapt, ne conduc viaţa. Atunci când realizezi acest lucru, te poate încerca un sentiment de neputinţă şi frustrare : "Cum, nu sunt eu stăpânul vieţii mele?". Şi nu în modul în care credem. Atunci se pune problema în mod firesc: ce pot face, cum pot redeveni stăpânul conştient al propriei vieţi? Una din modalităţile prin care se poate atinge acest lucru este şi această metodă. Nimeni nu pretinde că e unică, ea poate fi doar o metodă prin care te aşezi cu siguranţă pe propriul tău drum în viaţă, căci adesea suntem atât de rătăciţi, încât mergem pe lângă propria noastră cale, pe lângă propriul nostru parcurs.

Cum se practică?

Theta Healing este simplă ca tehnică, dar destul de complexă atunci când este vorba despre viziunea asupra fiinţei umane, universului şi lumii şi, totodată, extrem de profundă. Ne face să conştientizăm lucruri despre care nici nu bănuiam că ar exista în fiinţa noastră, ne ajută să ne schimbăm perspectiva, gândirea, să îndepărtăm orice blocaje, de orice tip, care ne-ar putea opri în vreun fel de la a fi cine dorim să fim şi de la a obţine ceea ce dorim să obţinem.
Unii o numesc "psihologie energetică", acesta fiind domeniul în care este încadrată, însă beneficiile ei se extind inclusiv asupra corpului fizic, deoarece numeroase persoane au fost vindecate practic instantaneu, prin aceasta metodă. Se atinge un nivel de conştiinţă care permite schimbarea instantanee a emoţiilor noastre, a gândirii noastre (a convingerilor limitative), este utilă în ceea ce se numeşte "urgenţă spirituală", o situaţie descrisă în psihologia transpersonală (când puţine lucruri te pot ajuta, sprijini şi vindeca). De asemenea, permite schimbarea realităţii fizice, vindecarea relaţiilor noastre – cu noi înşine, cu banii, cu partenerul nostru, cu ceilalţi, cu Dumnezeu şi chiar vindecarea afecţiunilor fizice. Foarte mulţi oameni ştiu acum şi este deja dovedit ştiinţific faptul că mintea noastră subconştientă şi credinţele de la acest nivel pot fi corelate direct cu condiţia noastră fizică.
De asemenea, există studii care arată un lucru extrem de interesant, anume că odată cu schimbarea şi vindecarea unei convingeri negative (de tipul: "nu merit sa fiu iubit" sau "trebuie să muncesc din greu pentru a supravieţui" şi înlocuirea lor cu credinţe/convingeri pozitive precum "ştiu că merit să fiu iubit" şi "ştiu că este posibil să câştig bani uşor şi fără efort, făcând ceea ce-mi place") se poate schimba şi poziţia genelor pe cromozomi, iar transformarea este atât de profundă încât atinge chiar corpul nostru fizic, generând practic vindecarea unor boli şi a vieţii noastre de aici, din planul fizic, de zi cu zi.

La ce ne ajută Theta Healing?

Ceea ce este interesant în această tehnică este faptul că odată deprinsă, singurul lucru cu adevărat comun tuturor practicanţilor Theta Healing este modul de a ajunge în starea theta, care corespunde unui nivel de conştiinţă înalt, pentru că se intră de fapt într-o stare de comuniune cu Tot ceea ce Este, cu Energia noastră creatoare, a fiecăruia în parte dar şi a întregului Univers în care trăim şi care se bazează pe iubirea necondiţionată a Creatorului nostru, indiferent de numele pe care i-l dam şi de modul în care credem. Trebuie să înţelegem că Theta Healing nu este o religie şi nu are nici legatură cu vreo religie. Oricine o poate practica şi învăţa. Ea nu este o cale în sine, este o tehnică, o metodă, care îţi permite să te exprimi liber şi să-ţi găseşti propria ta cale, unică pentru tine, particulară, de evoluţie personală. Îţi permite să-i poţi privi pe ceilalţi ca pe adevărate universuri în sine, extrem de complexe, fiecare cu credinţele sale şi cu calea lui personală, fără să judeci sau să încerci să schimbi pe cineva într-un mod în care persoana nu doreşte sau după părerea ta personală. Aşadar, condiţia fundamentală pentru un practician Theta este să nu judece şi să ceară să vadă lucrurile dintr-o perspectiva mai înaltă. Este o modalitate prin care poţi păşi pe Calea ta personală cu mai multă siguranţă, discernământ şi putere personală.
Theta Healing ne ajută să găsim cauza profundă, rădăcina problemelor noastre, fie că este vorba de neîmpliniri personale, relaţionale – cu partenerul nostru, cu mama, cu tata, cu copiii, fie că este vorba de dezechilibre financiare – că nu avem suficient şi de ce se întamplă aceasta, fie că este vorba de boli fizice – care e dezechilibrul care a dus la acestea şi DE CE au apărut şi cel mai important: CUM POŢI REZOLVA un asemenea lucru. Pentru că este o metodă practică şi concretă de a "săpa" ("digging") până ajungi la profunzimea situaţiei, iar acolo, odată conştientizată, există modalitatea practică de a schimba lucrurile instantaneu, apelând la energia Creatorului şi învăţând să fim martori la schimbările pe care le generează El în persoana noastră sau a celor din faţa noastră.

Cine poate practica metoda?

Persoanele pot alege să fie doar clienţi şi să apeleze la un practician care să le ajute să înţeleagă rădăcinile profunde ale problemelor cu care se confruntă, fie să înveţe ele însele metoda care fascinează şi care te îndeamnă să vrei să rezolvi tot mai multe aspecte din viaţa ta. Oricine poate folosi această metodă, ea nu cere condiţii speciale, poţi fi pensionar, casnică, student, om de afaceri, om din mediul corporativ, medic, judecător, din orice profesie, de orice naţionalitate, persoane preocupate de spiritualitate. Aşadar, absolut oricine se poate instrui în această metodă sau poate apela la ea. Ea deschide calea abilităţilor intuitive atât de necesare într-o lume practic instabilă. Practicienii de psihoterapie, coaching, NLP, homeopatie, reiki pot realiza prin Theta o extindere naturală a abilităţilor pe care le au deja şi pot integra Theta Healing în munca lor, putând să obţină rezultate extraordinare.
În următoarele articole, vom descrie principiile fundamentale ale Theta Healing, precum şi o serie de cauze posibile, subconştiente, pentru diferite afecţiuni, de la o banală viroză, la cancer sau diabet, precum şi multe alte faţete practice ale acestei tehnici.
 
farmacist Delia TURCAN, specialist în terapii complementare,
turcandeliatheta@yahoo.com
 

 

Comentarii