Tipurile de bere de care este bine să ne ferim. Vezi care este cea mai prostă bere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Tipurile de bere de care este bine să ne ferim. Vezi care este cea mai prostă bere

GALERIE
bere
  • bere
- +

Românii sunt mari consumatori de bere mai ales în senzonul cald. Cam 90 de litri bea un român pe an. Totuşi, spre deosebire de alte ţări la noi berea se alege în funcţie de preţ.

Un preţ mai mic înseamnă o calitate mai proastă, o bere făcută cu porumb şi chimicale, scrie observator.tv. Aşa că trebuie să fiţi atenţi ce consumaţi. Cele mai multe produse din magazine conțin pe lângă ingredientele de baz și porumb sau mălai.

Evități-le, dacă aveți alergie sau dacă țineți la siluetă, pentru că aportul caloric este mai mare. În plus, există unele voci care susțin că porumbul folosit ar fi modificat genetic.

De asemenea, există riscul ca unele beri să fie pasteurizate. Adică: „Pasteurizarea este procesul de conservare a alimentelor în special a produselor alimentare lichide, proces care se referă la încălzirea bruscă a acestor alimente, undeva sub 100 de grade Celsius, adică între 60 şi 70 de grade Celsius, apoi o răcire bruscă spre intervalul 4-6 grade celsius.

Pasteurizarea berii aici este un proces ceva mai complex deoarece dacă ar fi să vorbim despre o bere naturală, aceasta nu ar trebui să fie pasteurizată. S-au găsit scrieri care datează de 6000 de ani, scrieri în care se explica o reţetă de producere a berii. Berea naturală este berea ce se obţine prin fermentarea naturală", spune dr. Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă şi consultant în nutriţie.

BEREA BRUNĂ


Nici berea brună nu mai e ce a fost. Unii producători adaugă un ingredient ascuns, dar care este totuşi pe lista aditivilor permişi.
„Este vorba despre un ingredient care este un conservant – caramelul. Se introduce în bere pentru a da acest aspect. Aceea nu este berea naturală, deci nu este bine să consumăm bere brună care are un conservant în ea, deci un îndulcitor", subliniază dr. Bogdan Guinea.

BEREA CU AROME

Faimoasa bere cu arome pare fi cea mai periculoasă. Aceste sortimente conţin cele mai multe E-uri. Atenție, orice aromă introdusă are şi un conservant, care nu este natural.

BEREA FĂRĂ ALCOOL

Berea fără alcool are şi ea problemele ei. rodusul nu este obţinut prin fermentare, dar are în schimb un conţinut mare de apă. În schimb, în cazul berii la draft se adaugă drojdie, dar băutura nu trece prin etapele de producere a berii naturale.

BEREA SĂNĂTOASĂ

O bere sigură este cea nefiltrată. La fel de sănătoasă, dar mai scumpă, este berea de manufactură, adică o bere artizanală produsă acasă sau în fabrici foarte mici.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.