Touareg, marcă de famiglie la Dodorel

miercuri, 07 noiembrie 2018, 02:50
3 MIN
 Touareg, marcă de famiglie la Dodorel

Vă mai amintiţi, stimaţi telespec­tatori, de accidentul din iunie, într-o zi la 4 dimineaţa, în urma căruia au ajuns la spital ficiorul ăl mic al ministrului Do­dorel, care conducea cu viteză pe drumul dinspre Răducăneni spre Iaşi şi, din câte se pare, a adormit la volan răsturnându-se şi rănindu-se grav la Chicerea atât el cât şi iubita?

Ne-am amintit de acel incident după ce am vă­zut ştirea cu Volkswagen-ul Touareg (ăla mare cât jeep-ul, care nu le are cu maşinile) pe care îl folosea tăticul Do­do­rel imediat ce a ajuns rector, după ce maşina fusese primită de „Cuza“ de la SRI, prin transfer (o dubioşenie, în fine, dar asta e altă mâncare de peşte). De ce ne-am amintit? Păi, iote de-aia: pen’că maşina pe care juniorul a dis­trus-o în iunie în proporţie de 80% la Chicerea în accident, daună totală, era tot un VW Touareg. Ei, vi s-a aprins şi vouă beculeţul?

Logic că şi nouă… Aşa că am luat la verificat totul, să vedem cum ficiorul ce n-are nicio treabă cu vniversitatea umblă şi distruge pe co­cla­uri maşina instituţiei la care nici măcar tăticuţul nu mai are cu ştatul de plată, fiind plecat la minister. Varianta însă nu s-a adeverit: era vorba de alt Touareg, proprietate a famigliei de data asta. Altceva însă putem remarca: le place la toţi marca asta scumpă! Deh, la banii pe care-i ia tăticul de la stat lunar, aproape 70.000 de lei, voi ce-aţi vrea: să meargă ăla micu’ cu Loganu’?

Oare ce caută premarele la bisericile pe vechi din târg: comiţioane sau mântuiri?

Apariţie de senzaţie zilele trecute la slujba de duminică dimineaţă de la biserica aia mare de pe Sfântul Lazăr, în centru, iubiţi dreptcredincioşi: nimeni altul decât premarele Mihăiţă în per­soană, a fost acolo. Să fi fost oare după o noapte păcătoasă, până spre ziuă, şi acuma căuta iertăciunea divină? Posibil, dar nu asta vrem noi să remarcăm aicea, că nu ne ocupăm de sufleţelul lui.

Nu ştim dacă ştiţi, dar acea biserică este pe vechi, din aia cu mitropolia la Slătioara Neamţului. Ce căuta aşadar premarele acolo, ştiut fiind că el nu e deloc pe vechi? Şi mai ales de ce le-a vorbit enoriaşilor de acolo (evident, genera­lităţi, despre lume şi viaţă)? Unii zic că, deh, personagiul are aplecare spre tre­buri mici: a ales cel mai mic partid, iar acuma se duce la ortodocşii minoritari etc., deci chestii de învingător de grupă mică. Noi îl ştim însă de şef de promo­ţie, nu chiar de papagalul clasei. Caz în care, am crede ce spune cealaltă parte a bârfitorilor: nu poate fi vorba decât de vreo parascovenie imobiliară, ştiut fiind că biserica cu pricina are ceva terenuri înspre amicii lui latifundiari, spre facul­tăţi, încolo, şi vrea să fie el intermediar. Aşa că staţi pe-aproape, că postul Crăciunului abia acuşica începe!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii