UPDATE Clienții restaurantelor din Iași au intrat fără certificat verde, deși măsura este impusă

miercuri, 29 septembrie 2021, 13:14
1 MIN
 UPDATE Clienții restaurantelor din Iași au intrat fără certificat verde, deși măsura este impusă

Din prima zi în care certificatul verde ar trebui utilizat pentru accesul la restaurantele din Iași, reporterii ZDI au făcut o probă să vadă cum se respectă această măsură. Concluzia: mai degrabă nu se respectă.

La restaurantele mici, de cartier, nu ne-a solicitat nimeni să prezentăm un certificat verde. Iar la un restaurant mare, cum e Mamma Mia, am întrebat ospătarii dacă se verifică certificatul verde la 20 de minute după ce ne-am așezat la masă.

"Sigur. Aduc eu o aplicație imediat. Dar este prima zi, unii oameni nu au și nici nu avem ce le face", a spus managerul terasei din parcul Gulliver.

Întrebat dacă vreo persoană din cele aproape 50 aflate pe terasa exterioară a fost verificată pentru deținerea unui certificat, angajatul restaurantului a refuzat să răspundă, dar niciunul dintre ospătarii văzuți de reporterii ZDI nu au cerut vreun astfel de document noilor clienți așezați la mese.

UPDATE  Ulterior vizitei noastre, reprezentanții restaurantului au transmis că au demarat procedurile pentru respectarea și aplicarea măsurilor impuse de noile reglementări, precizând că în prima jumătate a zilei de astăzi au fost disfuncționalități din cauza timpului scurt în care acestea au fost puse în practică.

Comentarii