VIDEO: Ardei cu surprize într-un supermarket din Iași. Sunt la reducere și au omizi

miercuri, 08 septembrie 2021, 09:20
1 MIN

În majoritatea supermarketurilor, marfa de o calitate mai slabă este la reducere. Cum prețurile fructelor și legumelor au fost destul de piperate în ultimul an, cele cu preț redus nu au fost evitate. Însă în unele cazuri, acestea nu au putut fi deloc consumate. Recent, în ardeii românești dintr-un magazin din Iași au fost găsite omizi.

O ieșeancă a ales câțiva ardei care nu arătau foarte bine, românești, mici și mult mai ieftini față de cei care au avut tot anul, indiferent de sezon, prețuri de 12-15 lei pe kilogram. Nu îi trebuiau pentru umplut, așa că s-a gândit că merg puși într-o salată. Primul tăiat arăta acceptabil, dar gustul era amar ca pelinul. Al doilea avea o omidă grasă în interior.

Femeia s-a documentat ulterior. Omida respectivă este larva unui fluture nocturn – molia Helicoverpa armigera. Stadiul de larvă durează în țara noastră 24 – 30 de zile. Larvele atacă atât culturile din câmp, cât și pe cele din solarii. Femelele adulte depun în jur de 500 – 1000 de ouă pe frunze și pe flori. Dezvoltarea din fază de ou până la cea de adult e mai mică de o lună.

Comentarii