De Sănătate

Punem punctul pe știi

VIDEO Ce se intampla cu creierul si corpul nostru cand nu dormim suficient de mult?

vineri, 26 iunie 2015, 18:31
1 MIN
 VIDEO Ce se intampla cu creierul si corpul nostru cand nu dormim suficient de mult?

 Producția The Brain Games prezintă, în videoclipul de mai jos, cât de greu ne este să îndeplinim până și cele mai simple sarcini după 36 de ore nedormite, conform canalului youtube National Geographic, relatează medlive.hotnews.ro.

”Am făcut un experiment de 36 de ore de privare a somnului pentru a afla ce se întâmplă cu creierul și corpul nostru atunci când nu dormim suficient de mult. După 18 ore de lipsă a somnului, o persoană normală intră într-o stare de tulburare, iar acela este momentul potrivit pentru a testa cât de vigilentă este”, afirmă unul dintre cercetători.

”Dacă stăm prea mult timp fără a dormi, creierul începe să oprească activitatea cerebrală în anumite zone pe care nu le consideră a fi importante pentru supraviețuire”, declară prezentatoarea programului The Brain Games.

Contrar opiniei generale, conform căreia mâncarea ne dă energie, ajutându-ne să trecem cu bine peste nopțile albe, mini-documentarul prezintă și motivul pentru care ne simțim obosiți după masă, cu atât mai mult atunci când suntem lipsiți de somn.

Comentarii