14 trucuri pentru a combate stresul în cele mai tensionate momente

duminică, 22 mai 2016, 11:57
3 MIN
 14 trucuri pentru a combate stresul în cele mai tensionate momente

Pieptănarea.

Dacă suferi din cauza durerilor de cap după o zi grea de muncă – încearcă să-ți pieptăni părul timp de 10-15 minute. Această procedură va contribui la circulația sângelui și relaxarea mușchilor.

Înghețata.

Bucatele delicioase e o altă armă eficientă înpotriva stresului. Peștele gras care conține vitaminele Omega-3, foarte importante pentru sistemul nervos, te ajută să păstrezi buna dispoziție și să combați stresul. Dacă nu îți place peștele, mănâncă înghețata sau banana – efectul e același.

Masaj.

Pentru a-ți proteja învelișul energetic, masează timp de 30 de secunde punctele aflate deasupra nasului, între sprâncene, sub buza inferioară și în centrul palmei.

Frecarea palmelor.

Aceasta este încă o metodă de a diminua atmosfera tensionată și a scăpa de stres. Trebuie să-ți freci palmele cu toată puterea până când acestea devin fierbinți. De asemenea, poți să-ți masezi și urechile prin circulații rapide, astfel te poți concentra mai bine asupra muncii.

Fă un duș.

Pentru a scăpa de stres și emoții negative, poți să faci un duș de 15 minute. Apa are o capacitate miraculoasă de a calma și a restabili echilibrul din interior.

27 de obiecte.

Practicile orientale ne învață: ”Vrei să scapi de neplăceri, mută 27 de obiecte în casă”. Se spune că astfel îți poți elibera casa de energie negativă. Încearcă această metodă să te distragi de la probleme și să te relaxezi.

Scara.

Încearcă să alergi 30 de secunde sus și jos pe scări – acest exercițiu va intensifica respirația și va alimenta creierul cu oxigen, ceea ce va combate, în consecință, stresul emoțional.

Pictura.

Psihologii afirmă că procesul de pictură timp de 2-3 minute în momente de stres și nervozitate, de 5 ori măresc șansele de a termina proiectul, asupra căruia lucrezi, la timp. Prin urmare, poți nu doar să diminuezi stresul, dar și să creezi o viitoare capodoperă de artă.

Ceai cu hibiscus.

Hibiscusul ameliorează starea generală și reduce neliniștea și senzația de panică.

Exerciții fizice cu implicarea mâinilor.

Masajul și înotul fac parte din categoria unor astfel de exerciții. Dacă nu ai posibilitate sau timp pentru a practica aceste activități, te poți limita la exerciții simple cu rotirea mâinilor pe care le poți faci chiar acasă sau la birou.

Curățenie în casă.

Ordinea în casă și așezarea lucrurilor la locul lor îți alină serescitarea și te ajută să te concentrezi asupra procesului.

Un minut de meditație.

Găsește o modalitate de a rămâne acasă singur pentru a-ți calma mintea și a-ți tempera gândurile. Pornește muzica preferată, pregătește-ți mâncarea preferată și așează-te în locul tău preferat. Gândește-te la ceea ce ți-ai dori cel mai mult și scrie această dorință pe hârtie. Un plan bine structurat te va ajuta să te determini cu acțiunile pe viitor.

Aromaterapie.

Mirosul este simțul cel mai conectat cu memoria noastră emoțională. Prin urmare, este foarte benefic să ai la îndemână un parfum asociat cu momentele de fericire, farmec și fascinație intensă. Miroase-l mai des – acesta te va ajuta să-ți păstrezi buna dispoziție și să te simți mai relaxată.

Dansurile.

 

Neapărat dansează acasă! Tempoul ritmic pe o muzică bună ajută excelent la combaterea stresului. Mai mult decât atât, dansul este caracterizat ca fiind o distracție, în comparație cu antrenamentele în sala de sport.

eustiu.com

Comentarii