Adevăratul motiv pentru care Lia Olguţa Vasilescu a vrut să demisioneze săptămâna trecută

marți, 17 octombrie 2017, 11:12
1 MIN
 Adevăratul motiv pentru care Lia Olguţa Vasilescu a vrut să demisioneze săptămâna trecută
Informaţia aruncată pe piaţă de Gabriela Firea, potrivit căreia, în Comitetul executiv al PSD în care şi-au anunţat demisia Shhaiedeh şi Plumb, au mai existat şi alţi miniştri care ar fi vrut să demisioneze, în semn de solidaritate, cum ar fi Doina Pană sau Lia Olguţa Vasilescu, este adevărată. 

În cazul Liei Olguţa Vasilescu nu este însă vorba doar de solidaritate. Motivul real este altul. Dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, este acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracţiuni) şi spălare de bani (două infracţiuni este în continuare în lucru la DNA. Dosarul a fost retrimis din instanţă la DNA pe 27 ianuarie şi, deşi au trecut aproape nouă luni, încă nu s-a dispus nicio soluţie.

„Dosarul la care faceţi referire este în lucru iar, în acest moment, alte detalii referitoare la stadiul anchetei (inclusiv acte procedurale desfăşurate în cauză) nu vă pot fi puse la dispoziţie, fiindu-le incidente prevederile art. 12, alin. 1, lit. e) din Legea 544/2001. În acest dosar, la data redactării răspunsului, nu au fost dispuse soluţii de clasare sau alte măsuri”, precizează DNA, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii