Ansamblu rezidenţial cu 12 blocuri de 6 sau 13 etaje, la marginea oraşului

marți, 01 martie 2016, 02:50
1 MIN
 Ansamblu rezidenţial cu 12 blocuri de 6 sau 13 etaje, la marginea oraşului

Proiectul a fost aprobat ieri în consiliul local, acesta fiind dezvoltat de firma Petro Grup SRL 

Consilierii locali au aprobat ieri construirea unui ansamblu rezidenţial cu 12 blocuri la marginea Iaşului. Investiţia aparţine societăţii Petro Grup SRL şi vizează ridicarea a nouă blocuri de şase etaje şi trei de 13 etaje. Amplasamentul este situat pe şoseaua Nicolina nr. 150, la ieşirea din Iaşi prin CUG. Înălţimea maximă pentru blocurile de şase etaje a fost stabilită la 23 metri, iar pentru cele de 13 etaje la 44 metri. Potrivit Planului Ur­banistic Zonal (PUZ) aprobat ieri în plenul Consiliului Local, investitorul va construi aproape 450 de locuri de parcare, 60% dintre acestea fiind în subteran. 

Pentru implementarea pro­iectului, societatea Petro Grup SRL are în proprietate un teren de aproape 20.000 mp, achiziţionat în ultimii doi ani. Proiectul de investiţie a fost propus spre avizare încă din decembrie 2014, când a primit avizul de oportunitate din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism. 

Avizul Comisiei de Urbanism a Consiliului Local a venit abia în octombrie 2015, iar ultima semnătură în favoarea proiectului, a preşedintelui comisiei, Marius Ostaficiuc, fi­ind acordată două luni mai târziu, în decembrie 2015. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii