Bătrână arsă după ce a căzut pe ţeava de apă caldă

vineri, 23 decembrie 2016, 02:52
2 MIN
 Bătrână arsă după ce a căzut pe ţeava de apă caldă

Doi bătrâni din judeţ au fost internaţi în stare gravă după ce au zăcut mai multe ore în casă sau în curte. 

În starea cea mai gravă se află un bărbat din Ciorteşti, în vârstă de 77 de ani, care a petrecut toată noaptea de miercuri spre joi, în curte. Bărbatul care locuia singur a căzut din picioare în timp ce se afla în gospodărie, s-a lovit la cap şi a rămas acolo până dimineaţă, când a fost găsit de vecini.

Victima a fost preluată de un echipaj de prim ajutor al SMURD şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. „Bărbatul a căzut în curte, a stat toată noaptea în frig, dar nu era hipotermic. Avea în schimb o hemoragie intracraniană severă şi a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie cu prognostic rezervat”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Celălalt pacient preluat de medicii urgentişti şi internat în clinica de chirurgie palstică a spitalului se află în stare stabilă. Victima, o femeie în vârstă de 81 de ani din Iaşi, a fost internată cu arsuri pe faţă şi spate, după ce, căzută fiind, a stat toată noaptea lipită de ţeava de apă caldă. „Pacienta care locuia singură a căzut, nu s-a mai putut ridica şi a rămas acolo mai multe ore. Femeia prezenta arsuri pe faţă şi spinare pentru că a stat peste ţeava cu apă caldă”, a mai subliniat profesorul Diana Cimpoeşu.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii