Decizii bizare în cel mai fierbinte dosar de la Curtea de Apel

Circ cu libertatea interlopului Tiberiu Cristodorescu

marți, 27 august 2013, 01:50
2 MIN
 Circ cu libertatea interlopului Tiberiu Cristodorescu

Judecătorii ieşeni au decis ieri să îl ţină după gratii pe interlopul Tiberiu Cristodorescu după ce, în urmă cu câteva zile, instanţa inferioară decisese ca acesta să fie eliberat. Decizia de eliberare s-a luat în urma unei şedinţe ciudate, în care chiar şeful DNA Iaşi spunea că interlopul poate fi lăsat liber. A fost nevoie de intervenţia structurii centrale a DNA.

Continuă circul în controversatul dosar de trafic de influenţă în care trei interlopi sunt arestaţi, iar mai mulţi judecători ieşeni au fost interceptaţi. După ce, în urmă cu câteva zile, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au precizat în timpul unei şedinţe de judecată că interlopul Tiberiu Cristodorescu poate fi eliberat deoarece a colaborat cu anchetatorii, ieri Curtea de Apel Iaşi a întors decizia luată de instanţa inferioară şi a hotărât ca ieşeanul să rămână în continuare în stare de arest preventiv. Recursul în acest caz a fost intentat de structura centrală a DNA, care nu a fost de acord cu concluziile şefului de pe Iaşi, Sorin Călin, cel care în urmă cu câteva zile, la Tribunal, s-a comportat ca un avocat pentru Cristodorescu, precizând că acesta poate fi eliberat.

Un denunţ secret

Potrivit unor surse judiciare, interlopul ieşean ar fi beneficiat de clemenţa procurorilor DNA Iaşi după ce recent ar fi înaintat un denunţ la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi.
Anchetatorii nu au dezvăluit numele persoanei care ar fi fost denunţată de Cristodorescu. Sorin Călin nu a putut fi contactat ieri pentru un punct de vedere. Ieri, la judecarea recursului, procuror de şedinţă a fost Luminiţa Merişescu.

„Curtea de Apel Iaşi se confruntă cu o mare problemă de credibilitate. S-ar putea produce sentimentul de insecuritate socială dacă ar admite recursul DNA pe considerentul presupuselor demascări ale inculpatului Cristodorescu“, a spus Cosmin Iosub, avocatul interlopului, în timpul şedinţei de judecată de ieri. În ciuda susţinerilor sale, judecătorii au admis recursul procurorilor DNA Bucureşti.

Reamintim că, în acest dosar, pe lângă Tiberiu Cristodorescu, mai sunt cercetaţi de după gratii Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu. De asemenea, mai mulţi apropiaţi de-ai acestora sunt judecaţi în stare de libertate.

Potrivit DNA, inculpaţii ar fi promis denunţătoarei Mihaela Moisă că vor interveni pe lângă judecătorii Dan Anton şi Elena Scriminţchi pentru a-i determina să o scape pe aceasta de puşcărie. Moisă este condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru proxenetism.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii