Cum vezi online categoria de securitate la incendiu a casei

luni, 27 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Cum vezi online categoria de securitate la incendiu a casei

Autorizaţiile de securitate la incendii mai pot fi obţinute până la sfârşitul lunii iunie. Prefectura a publicat pe pagina proprie de internet un ghid elaborat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu, respectiv protecţie civilă. 

Utilizatorii au posibilitatea de a verifica încadrarea clădirii pe care intenţionează să o construiască sau pe care o deţin în categoria celor pentru care este necesară obţinerea avizului de securitate la incendiu sau de avizare a adăposturilor de apărare civilă.

După completarea unui scurt chestionar referitor la tipul clădirii, suprafaţa acesteia şi numărul de persoane din interiorul său, aplicaţia întoarce încadrarea legală a clădirii şi lista documentelor necesare pentru avizare. Aplicaţia este destinată atât persoanelor fizice, cât şi investitorilor persoane juridice sau autorităţilor publice, reprezentând un rezumat al HG 571/2016 privind aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, HG 962/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civilă, precum şi a celor la care se amenajează puncte de comandă de protecţie civilă şi a Ordinului 129/2016 al Ministerului Afacerilor Interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă. Lista firmelor şi experţilor atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, pentru lucrări de întreţinere a instalaţiilor, ignifugări sau sisteme de semnalizare şi alarmare poate fi consultată pe site-ul www.igsu.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii