De ziua onomastică, Nichita şi-a anunţat o nouă candidatură la Primărie

vineri, 24 aprilie 2015, 02:01
3 MIN
 De ziua onomastică, Nichita şi-a anunţat o nouă candidatură la Primărie

Dacă ar fi ales din nou, el ar putea conduce oraşul timp de 16 ani.

Primarul Gheorghe Nichita vrea să-şi consolideze statutul de cel mai longeviv edil-şef al oraşului. El a anunţat ieri, de ziua lui onomastică, că va candida pentru încă un mandat în fruntea Iaşului. Nichita se află la conducere din noiembrie 2003, iar la 30 august 2015 va deveni edilul care a stat cel mai mult timp în funcţia de primar din istoria oraşului. Singurii care se apropie de performanţa acestuia sunt Nicolae Gane (11 ani şi 9 luni în perioada 1872 – 1911), Con­stan­tin Simirad (1992 – 2003), Eugen Nechifor (1979 – 1989) şi Ioan Man­ciuc (1970 – 1979).

În cazul în care va câştiga alegerile în iunie 2016, mandatele lui Nichita ar cumula, în total, 16 ani şi 6 luni. „În privinţa candidaturii, da, sunt destul de hotărât pentru că proiectele pe care anul acesta ar trebui să le finalizăm, unele trebuie să continue cu alte iniţiative. Există multe proiecte pe care le am în continuare în portofoliu pentru 2014 – 2020 şi care, sigur, vor putea începe din a doua parte a anului 2016, atunci când vor demara, practic, proiectele cu fonduri europene. Este treabă foarte multă în oraş, am început un proiect de modernizare şi vreau să-l continui“, a declarat ieri Nichita.

El a adăugat că un alt argument constă în faptul că, la nivelul municipalităţii, s-a coagulat o echipă care ştie „ce înseamnă fonduri euro­pene, dirigenţie de şantier, constructori şi proiecte de mare im­pact“. „Eu nu am nicio competiţie cu nimeni. Eu am o competiţie cu mi­ne însumi, întâi şi întâi, pentru a face ceea ce am promis. În al doilea rând, trebuie să-i conving pe ieşeni să mă voteze“, a adăugat primarul.

Nichita: „Liberalii trebuie să înveţe să nu mai fure“

Întrebat despre iniţiativa deputatului PNL Costel Alexe, privind organizarea unui referendum local pentru stabilirea priorităţilor Iaşului pe următorii şapte ani, Nichita a lansat un atac virulent la adresa PNL, partid din cadrul căruia actualul primar va avea cel mai puternic contracandidat în 2016. „Mie mi se pare că liberalii ar trebui să înveţe să facă politică pentru că ei nu au proiecte, nu au inspiraţie, nu au strategii, nu ştiu ce vrea acest oraş şi au nevoie să vadă tot timpul dacă oamenii vor ceva.(…) Ei au furat ţara asta, asta au făcut. De ziua mea nu ar trebui să fiu aşa, dar ţara asta a fost de ei furată. Corupţia a crescut pe timpul regimu­rilor lor, foarte mulţi dintre ei sunt în puşcării, inclusiv cei din Iaşi, triada miniştrilor din Iaşi. Mai vor stra­tegie? Strategia lor ar trebui să fie cum să nu mai fure şi cum să susţină locuitorii Iaşului“, a susţinut Nichita.

Replica PNL

În replică, liberalii au precizat că este obligatorie o consultare a ieşe­nilor pentru trasarea priorităţilor. „Nu înţeleg de ce îi creşte brusc ten­siu­nea domnului primar când i se propune o consultare a cetăţenilor. O ase­menea procedură va fi obligatorie pentru actualizarea strategiei lo­cale. Doar vocea puternică a ieşe­nilor îl va convinge să pună pe pri­mele locuri achiziţia de mijloace de transport noi, proiecte de refacere a infrastructurii din spatele blocurilor şi reducerea drastică a poluării din oraş. Ele lipsesc din lista de 37 de proiecte şi este îngrijorător“, a fost replica şefului organizaţiei municipale a PNL Iaşi, Marius Dangă. Lide­rul de grup al consilierilor locali li­be­rali i-a adresat şi o invitaţie edililului. „Îl invit invit pe domnul primar să lupte alături de liberali pentru auto­stra­da către Vest. Este singurul mare pro­iect al Iaşului şi Moldovei care poa­te aduce bunăstare pe termen lung“, a conchis Dangă.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii