Distincţie din partea Comisiei Europene pentru Fundaţia EuroED

joi, 23 octombrie 2014, 01:53
2 MIN

Fundaţia EuroED a primit, în ultimele şase luni, patru distincţii din partea unor instituţii locale sau naţionale. Ultima distincţie a fost oferită pentru proiectul Glottodrama, care poartă titulatura de „European Language Label 2014“, şi care a fost oferită de către Reprezentanţa Comisiei Europene, Agenţia Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Este o realitate nouă de a introduce, în România, diversitatea în viaţa obişnuită pentru că aceşti studenţi străini, aproape 3.000 câţi sunt la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, trebuie integraţi, intră în spitale şi trebuie să comunice ca orice student care interacţionează în domeniul medical“, a declarat Anca Colibaba, de la Fundaţia EuroED.

Glottodrama s-a evidenţiat ca fiind primul proiect prin care se încearcă introducerea studenţilor străini de la UMF Iaşi în interacţiunile şi folosirea limbii române prin diferite piese de teatru. „Iaşul nu a mai avut atât de mulţi străini, este o lecţie de diversitate şi este o lecţie despre cum pot forma atâtea abordări culturale şi interculturale o experienţă interesantă pentru toată comunitatea ieşeană“, a adăugat Anca Colibaba.

Printre celelalte distincţii primite în ultima lună de către Fundaţie se numără şi cea oferită de Inspectoraul Şcolar Judeţean la încheierea anului şcolar anterior, sau cea de Excelenţă pentru educaţie oferită de Primăria Municipiului Iaşi la Zilele Iaşului, fiind singura distincţie oferită unei instituţii, restul premiilor fiind luate de către elevi. EuroED este o fundaţie ieşeană care şi-a început activitatea în 1992 şi care oferă ca servicii grădiniţă şi şcoală primară, cursuri de limbi străine, cursuri de formare continuă, proiecte educaţionale, servicii de traducere şi interpretariat, cursuri de formare pentru cadre didactice, dar şi cursuri de limbă română ca limbă străină şi de imersiune culturală pentru Casa Regală a României şi pentru personalul din ambasadele europene acreditate la Bucureşti.

Comentarii