EXCLUSIV: Fiul unui senator, bătut în plină stradă de necunoscuți la Fundaţie

luni, 26 ianuarie 2015, 03:00
3 MIN
 EXCLUSIV: Fiul unui senator, bătut în plină stradă de necunoscuți la Fundaţie

Adolescentul se ducea către McDonald’s împreună cu un prieten când a fost abordat de un grup de persoane neidentificate. Băiatul demnitarului a fost lovit cu pumnii şi picioarele. Zona respectivă este populată de mai multe persoane de etnie romă care cauzează frecvent incidente în timp ce autorităţile nu reuşesc de ani buni să rezolve problema.

Băiatul senatorului Ionel Agrigo­roaei a fost bătut ieri seară de un grup necunoscuţi în timp ce se afla în zona Pasajului „Mihai Eminescu“. Elev în clasa a IX-a, A.A., în vârstă de 15 ani, se deplasa împreună cu un prieten de aceeaşi vârstă către fast-food-ul Mc­Do­nald’s de la Gară.

La trecerea de pie­toni dinspre Păcurari, cei doi adolescenţi au fost abordaţi de un grup în care se aflau patru băieţi şi două fete, toţi adolescenţi, care au început să-i provoace şi să-i lovească. Mai întâi a fost lovit prietenul fiului senatorului Agrigoroaei, după care Andrei a fost lovit cu pumnii în zona feţei şi cu picioarele în spate. Incidentul s-a consumat repede, cele două victime fugind din zonă şi îndreptându-se spre strada Gării.

Ulterior, la îndemnul familiei, Andrei a sunat la 112 băiatul fiind ulterior transportat la o secţie de Poliţie. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la acest incident. Vom demara cercetări în vederea identificării persoanelor im­plicate şi, în funcţie de rezultate, vom dispune măsurile legale“, a confirmat incidentul, aseară, pentru „Zi­arul de Iaşi“, comisarul-şef Mădălin Ţă­ranu, purtător de cuvânt al Inspec­toratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Astăzi, fiul senatorului ieşean va depu­ne o plângere pentru lovire urmând ca autorităţile să scoată imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, în vederea identificării agresorilor.

Zona ruşinii pentru autorităţile locale

Senatorul Ionel Agrigoroaei, aflat aseară la Bucureşti, ne-a precizat că „e posibil“ ca incidentul prin care a trecut fiul său să aibă legătură cu situaţia conflictuală în care se află de mai multe luni cu membrii clanului Tănase, cu care împarte o vilă în cartierul Copou. „Nu pot afirma 100% acest lucru, e posibil să fie o coincidenţă, însă nu pot să nu mă gândesc că în ultimele zile am primit mai multe ameninţări, la fel cum a primit şi familia mea“, ne-a spus Agrigoroaei.

De menţionat că în zona respectivă, la doar câteva sute de metri, locuiesc mai multe familii de romi, la adresa cărora au fost înaintate, în ultima vreme, mai multe plângeri pentru fapte de agresiune sau de furt.

Lunile trecute, „Ziarul de Iaşi“ relata povestea unei familii care a formulat o plângere la poliţie după ce o boxă pe care o are în proprietate a fost spartă şi din ea sustrase mai multe bunuri. Câteva zeci de romi agresivi trăiesc la doar o aruncătură de băţ de Biblioteca „Mihai Eminescu“, autori­tăţile fiind neputincioase în a rezolva această problemă care datează de mulţi ani.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii