Executorul Pipernea, cel care a poprit contul Primăriei, speranţe în cea de-a doua instanţă

sâmbătă, 14 iunie 2014, 01:58
2 MIN
 Executorul Pipernea, cel care a poprit contul Primăriei, speranţe în cea de-a doua instanţă

Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Bacău. „Nu cred că mai există vreun comentariu de făcut“, ne-a declarat acuzatul.

Fostul executor judecă­to­resc Dan Călin Pipernea, actual membru al Baroului Iaşi, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Bacău la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi abuz în serviciu sau spălare de bani. Alături de Pipernea au mai fost condamnaţi Viorela Lăcătuşu, la doi ani şi o lună de închisoare cu suspendare, precum şi Codrin Lăcătuşu şi Petru Hasmuţachi, la câte şase luni de închisoare.

Con­tactat telefonic de „Ziarul de Iaşi“, avocatul Dan Călin Pi­per­nea s-a arătat încrezător că sentinţa sa ar putea fi schimbată de cea de-a doua instanţă. „Nu cred că mai este nimic de comentat la o asemenea so­luţie. Oricum, nu e definitivă“, ne-a spus Pipernea. Pe lângă anii de închisoare pri­miţi de la prima instanţă, judecătorii au decis ca avoca­tul ieşean să achite împreună cu Viorela Lăcătuşu prejudi­ciul de 561.000 de lei ce ar fi fost provocat, potrivit DNA, Primăriei Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2011 Pipernea a pus în aplicare cu rea credinţă o procedură de executare silită a unei hotărâri judecătoreşti, în contradictoriu cu Primăria Iaşi. Prin acea hotărâre Cătă­lina Viorela Lăcătuşu trebuia să primească despăgubiri pentru un teren de 1.526 de metri pătraţi din Iaşi, ce îi fusese confiscate în perioada comunistă, evaluat la 789.000 de lei. Pipernea a pus poprire pe conturile Primăriei Iaşi, deşi prin acea hotărâre judecătorească banii ar fi trebuit acordaţi de către statul român, şi nu de municipalite.

Pentru a-şi as­cunde presupusele fapte pe­nale, Pipernea ar fi scris lu­cruri neadevărate pe procesul verbal de distribuire a banilor, atestând, în mod nereal, că întreaga sumă poprită ar fi fost trimisă clientei sale. Pe procesul verbal, la rubrica „creditor“, procurorii au găsit sem­nătura lui Codrin Lăcătuşu. Petru Hasmuţachi ar fi consemnat în mod fals într-un proces-verbal modalitatea de distribuire a sumelor de bani ce ar fi fost comunicată Pri­măriei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii