Prima zi, primele cozi

GALERIE FOTO: Două probleme descoperite după deschiderea pasajului Băncilă

joi, 24 decembrie 2015, 02:57
2 MIN
 GALERIE FOTO: Două probleme descoperite după deschiderea pasajului Băncilă

Pasajul Octav Băncilă a fost deschis ieri circulaţiei rutiere. Încă de la primele ore ale dimineţii, cel puţin trei poliţişti au fost mobilizaţi la capetele pasajului şi la intersecţia dintre rampa Păcurari şi rampa Arcu. Poliţiştii au avut mai degrabă un rol de observator, în contextul în care ei nu au intervenit.

GALERIE FOTO

O problemă serioa­să a fost ieri neadaptarea semafoa­relor, în sensul că au lipsit câteva secunde de verde pentru a face la stânga, spre pasaj, pentru cei care veneau dinspre Fundaţie. Astfel, coa­da se ducea pe vreo 200 de metri spre Fundaţie. Nici cei care veneau dispre Păcurari şi făceau dreapta spre pasaj nu aveau verde intermitent.

O altă problemă semnalată de şoferi constă în faptul că nu este permis accesul pe rampa Arcu dinspre rampa Păcurari. Dacă un şofer vrea să facă stânga spre Billa venind din Păcurari, el este nevoit să parcurgă întregul pasaj până la sensul giratoriu din Dacia şi să revină cu viraj la dreapta pe Arcu.

Odată cu darea în folosinţă a pasajului, RATP a introdus şi traseul nr. 52 cu autobuze pe ruta Dacia – Piaţa ACB – pasaj Băncilă – Fundaţie – Copou şi retur. Ieri, la orele amiezii, frecvenţa autobuzelor se încadra între 5 şi 12 minute.

Deschiderea pasajului nu i-a atras doar pe şoferi, ci şi pe pietonii curioşi să vadă lucrarea promisă de autorităţi încă de pe vremea comunismului.

Pasajul Octav Băncilă a fost construit cu fonduri europene, finanţarea fiind asigurată prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. Contractul de lucrări a fost semnat în septembrie 2011, iar termenul iniţial de execuţie a fost septembrie 2014. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 85 milioane lei (inclusiv TVA), în contextul în care au fost efectuate lucrări de asfaltare şi la nouă străzi din cartierele Alexandru cel Bun şi Păcurari.

Pasajul are două benzi de circulaţie şi o lungime totală de peste 530 metri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii