Iaşi Guitar Festival 2015, weekendul acesta la CCS Iaşi

miercuri, 18 noiembrie 2015, 17:48
2 MIN
 Iaşi Guitar Festival 2015, weekendul acesta la CCS Iaşi

Vineri şi sâmbătă (20-21 noiembrie) la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului „Iaşi Guitar Festival 2015“.

Festivalul va începe, vineri, de la ora 19, cu un recital extraordinar de chitară clasică susţinut de Tudor Lăzăruc (premiat la ediţiile anterioare ale concursului de chitară clasică Iaşi Guitar Festival), Horia Gabriel Găină şi Răzvan Lupu, ambii studenţi ai Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu“ – secţia chitară clasică.

A doua zi, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 13, pe scena de la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi vor urca participanţii la concursul de chitară electrică, unde s-au înscris opt concurenţi. „Concursul durează în jur de două ore, iar concurenţii au un regulament. Ei trebuie să interpreteze o piesă pe care au pregătit-o acasă, iar în proba a doua va fi o trupă în spate, pe scena cu tinerii care cântă, iar concurenţii o să improvizeze câteva măsuri de rock-blues, un minut maxim două. După ce cântă toţi concurenţii, un juriu va delibera, va vedea punctajul fiecăruia şi vor fi stabilite locurile I, II şi III“, a precizat Paveliuc Petran, organizatorul evenimentului.

După festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor, seara se va încheia cu un concert susţinut de Ansamblul de Jazz şi Muzică Uşoară al Universităţii de Arte „George Enescu“ Iaşi. Intrarea este liberă pentru toate spectacolele din cadrul „Iaşi Guitar Festival 2015“. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor şi Asociaţia Culturală „Moldavia“ Iaşi.

Comentarii