Iaşul va avea, de astăzi, doi noi cetăţeni de onoare, din domeniul artei

marți, 29 decembrie 2015, 02:55
2 MIN
 Iaşul va avea, de astăzi, doi noi cetăţeni de onoare, din domeniul artei

Este vorba de soprana Maria Slătinaru-Nistor şi de regizorul de teatru şi operă Andrei Şerban 

Iaşul va avea de astăzi încă doi cetăţeni de onoare. Este vorba de soprana Maria Slătinaru-Nistor şi de regizorul de teatru şi operă Andrei Şerban.

Slătinaru-Nistor s-a născut la Iaşi în 1938 şi a absolvit Conservatorul din capitala Moldovei. „Angajată între 1969 şi 1990 a Operei Naţionale Bucureşti, Maria Slătinaru-Nistor nu a trecut neobservată de lumea muzicală internaţională, fiind invitată să cânte de-a lungul timpului pe scene de primă mărime: Opera de Stat Viena, Gran Teatro del Liceu din Barcelona, Metropolitan Opera din New York, la Frankfurt, la Hamburg, Berlin, Paris, San Francisco, Dallas, Montreal, Melbourne, la Tokio, Geneva, Zurich, Basel sau Palermo, repurtând succese importante şi stârnind admiraţia melomanilor de pretutindeni“, au explicat reprezentanţii Primăriei.

Maria Slătinaru-Nistor s-a retras din activitate interpretativă la începutul anilor 1990.

În privinţa propunerii lui Andrei Şerban pentru titlul onorific, oficialii municipalităţii spun că regizorul a adus un suflu nou pe scena Operei Române Naţionale Iaşi prin montarea unor spectacole grandioase preum opera-balet „Indiile galante“, de Jean-Philippe Rameau, spectacolul „Troienele“, după Euripide sau spectacolul „Lucia di Lammermoor“, de Gaetano Donizetti. „Cariera din lumea operei pe care, de asemenea, a revoluţionat-o prin idei regizorale inovatoare, ce i-au adus şi laude, şi critici, l-a purtat spre întâlniri cu unii dintre cei mai mari tenori ai lumii, printre care Placido Domingo, la Opera din Viena sau la Covent Garden“, se precizează în proiectul de hotărâre care va fi discutat astăzi de consilierii locali. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii