În această seară se aprind luminile magice la Iaşi. Se deschide şi Târgul de Crăciun

duminică, 06 decembrie 2015, 09:44
2 MIN
 În această seară se aprind luminile magice la Iaşi. Se deschide şi Târgul de Crăciun

Sistemul de iluminat festiv cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă va fi aprins duminică, la ora 17. Reprezentanţii Primăriei au declarat că, înainte de acest moment, va avea loc o manifestară artistică susţinută de către elevii de la Palatul Copiilor, pe partea pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare. 

Tot duminică va fi deschis şi Târgul de Crăciun, circa 30 de căsuţe fiind amplasate în faţa Primăriei şi a Consiliului Judeţean. Ieşenii vor putea achiziţiona produse tradiţionale româneşti şi produse de artizanat. În faţa Palatului Roznovanu va fi amenajat până la aprinderea iluminatului şi un Orăşel al Copiilor, iar reprezentanţii municipalităţii spun că acesta va fi mai spectaculos decât cel de anul trecut.

În afară de bradul amplasat în faţa primăriei, alţi şase brazi ornaţi au mai fost montaţi în Păcurari, Nicolina, Alexandru cel Bun, Dacia, Piaţa Unirii şi pe esplanada Oancea. „Faţă de anul trecut, au fost instalate circa 240 de ornamente suplimentare atât în zona centrală, cât şi în cartiere pe principalele artere de circulaţie”, au precizat oficialii municipalităţii.

Primarul interimar Mihai Chirica a declarat acum câteva zile că iluminatul festiv va ţine până la începutul lunii ianuarie, dar cel din zona centrală va fi repus în funcţiune pe 24 ianuarie, când se sărbătoresc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În centrul Iaşului au fost montate decoraţiuni în special pe Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, Anastasie Panu şi strada Palat. Costurile pentru amenajarea iluminatului festiv ajung la circa 300.000 lei, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii