Ieşenii din Nicolina şi CUG pot răsufla uşuraţi

Începând de astăzi, gata cu restricţiile pe tot Pasajul Nicolina

sâmbătă, 03 august 2013, 01:50
2 MIN
 Începând de astăzi, gata cu restricţiile pe tot Pasajul Nicolina

Deşi camioanele şi autobuzele, inclusiv cele ale RATP, vor putea circula pe pasaj, acestea vor avea în continuare restricţii la viteză. Vor urma însă betonări şi restricţii şi pe următoarele porţiuni din pasarelă. Astăzi, traseul de tramvai 7 va circula doar între Canta şi Târgu Cucu.

Circulaţia rutieră din zona Nicolina va scăpa, începând de astăzi, de restricţiile de tonaj. După ce au fost deviate din cauza lucrărilor de betonare de pe pod, camioanele şi autobuzele vor fi lăsate să traverseze pasajul. În schimb, acestea vor avea restricţii de vitează, de care vor scăpa abia de săptămâna viitoare. Şoferii nu se vor putea bucura prea mult de un trafic normal pe pasaj. Constructorii pregătesc o nouă fază de betonare, pe următoarea porţiune de pasaj. La mijlocul săptămânii viitoare vor începe pregătirile, iar betonarea şi respectiv alte schimbări în trafic ar trebui să apară câteva zile mai târziu. „Pe miercuri va fi pregătită încă o etapă pentru betonare. Următoarea porţiune la care se lucrează la armătură este spre CUG“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Transportul în comun din Nicolina va intra de astăzi în normalitate. Autobuzele 28, 41 şi 121 vor reveni la traseele lor tradiţionale, fără transbordări, fragmentări de rute sau plimbări de la o staţie la alta. Schimbări în transportul în comun vor apărea în schimb pe traseul 7. Constructorii se ocupă în cursul zilei de astăzi de lucrările de asfaltare între liniile de tramvai de pe strada Elena Doamna, astfel că tramvaiele vor fi scoase pe de această arteră. Traseul 7 va fi păstrat între Canta şi Târgu Cucu, acolo unde tramvaiele vor întoarce. Din Târgu Cucu până în Baza 3, ieşenii vor putea continua traseul 7 în microbuze. Această modificare va dura doar astăzi, până la amiază. Constructorii estimează că vor finaliza lucrările până la ora 14. Lucrările de linii de tramvai continuă şi la Fundaţie. Intervenţiile au avansat până în dreptul statuii lui Mihai Eminescu de la BCU. Platforma statuii a fost însă afectată de lucrările constructorilor. Aceştia au săpat şanţuri pe ambele părţi ale statuii şi au dărâmat o bună parte din treptele de la baza soclului. „La fundaţie se lucrează la săpături. S-a ajuns cu turnatul balastului pe ambele fire, urcare, coborâre la linia de tramvai. Se circula destul de greu. Am făcut loc printre straturile de flori să putem lucra şi pe timp de zi şi lucrările avansează“, a spus Chirica.

Comentarii