„Întreabă-l pe fratele tău ce accident a avut”! Auzind asta, escrocul a închis telefonul

vineri, 29 august 2014, 08:51
1 MIN
 „Întreabă-l pe fratele tău ce accident a avut”! Auzind asta, escrocul a închis telefonul
În Iaşi se mai practică înşelăciunea prin metoda "accidentul". O femeie i-a închis telefonul în nas infractorilor. Într-un alt caz, cea care era ţinta escrocilor şi-a sunat ruda şi a aflat că totul este o minciună.

Ieri dimineaţă, o femeie de 64 de ani, din Iaşi, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind poliţist şi care a încercat să o inducă în eroare, aducându-i la cunoştinţă faptul că fiul ei a provocat un accident de circulaţie. Întrucât aceasta a realizat faptul că apelantul încearcă să o înşele, a pus telefonul în furcă, încheind astfel conversaţia. Ulterior a sesizat poliţia despre acest lucru sunând la 112.

Un alt caz în care vigilenţa cetăţenilor a încurcat planurile escrocilor a fost sesizat tot ieri. O ieşeancă a reclamat Secţiei 1 Poliţie faptul că în după-amiază, în timp ce se afla la domiciliu, a fost contactată pe telefonul fix de către un fals poliţist care i-a spus că fiul ei a provocat un accident de circulaţie. Sesizând ceva suspect, femeia i-a solicitat fiicei sale să îşi sune fratele pentru a verifica cele spuse telefonic. În acel moment, escrocul a terminat convorbirea fără a mai solicita vreo sumă de bani sau alte bunuri.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii