Mercedes ML primeşte un facelift şi îşi schimbă numele în GLE

luni, 30 martie 2015, 01:50
2 MIN

Aşa cum v-am informat recent, Mercedes-Benz vrea să-şi rearanjeze denumirile modelelor sale după o logică mai uşor de urmărit. În conformitate cu aceasta, toate modelele SUV vor trebui să aibă o denumire care să înceapă cu litera G. De aceea s-a hotărât ca fostul ML să devină GLE. Şi ca să facă schimbarea mai uşoară, Mercedes a decis să aplice şi un facelift acestui SUV, odată cu trecerea la noua denumire.

Din fotografiile publicate se remarcă faptul că pentru faruri a fost adoptat un stil de design care este în concordanţă cu cele mai recente modele ale mărcii (de la clasa A până la S). Şi interiorul a fost redesenat, ocazie cu care a fost instalat şi un display de 7 inch asemănător cu cele de pe restul gamei. Dar modi-ficările nu vor fi doar stilistice: vor apare câteva versiuni de motorizare noi şi îmbunătăţiri sensibile ale performanţelor şi consumului actualelor variante de propulsie. Conform comunicatului oficial Mercedes, consumul mediu al motorizărilor disponibile pe GLE va scade în medie cu 17% faţă de cel de pe vechiul ML.

Una dintre cele mai interesante noi apariţii va fi cea a versiunii GLE 500e 4Matic. Aceasta marchează debutul unei alte modificări (litera „e“ reprezintă versiunile electrice sau hibride plug-in în gama Mercedes). Modelul va fi un hibrid care promite un consum mediu de 3.3 litri/100 km în prima sută de kilometri după încărcare, în ciuda celor 442 de cai putere generaţi de ansamblul V6 3.0 Twin-turbo benzină – motor electric. Autonomia electrică este de 30 de kilometri, iar şoferul poate decide cum vrea să ruleze: full-electric sau hibrid.

În gama motorizărilor clasice notăm prezenţa unui motor V6 benzină twin-turbo de 3.0 litri în versiunea GLE400 4Matic (333 CP, consum 8.8 litri/100 km) şi a variantei de top V8 twin-turbo de 435 CP denumită GLE500 4 Matic. Motoarele diesel sunt şi ele îmbunătăţite, în primul rând prin apariţia unei cutii automate cu 9 trepte denumite oficial 9G-Tronic. Baza va fi versiunea GLE 250d (204 CP, 5.4 litri/100 km sau 5.9 litri cu tracţiune integrală), în timp ce versiunea superioară este GLE 350d 4Matic, un V6 de 3.0 litri care consumă 6.4 litri/100 km.

Mercedes-Benz a oferit detalii şi despre versiunile de performanţă AMG. Astfel, AMG GLE63 ajunge acum la 558 CP, graţie unui motor V8 de 5.5, fiind capabil de un sprint de la 0 la 100 km/h în 4.3 secunde (cu 0.5 secunde mai puţin faţă de varianta de pe ML). Cei nemulţumiţi de aceste cifre pot opta pentru AMG GLE63 S, versiune care va avea 585 CP.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii