Movilă: Autostrada Braşov – Bacău ar fi o catastrofă. Ar condamna Iaşul la izolare

marți, 28 aprilie 2015, 17:53
2 MIN
 Movilă: Autostrada Braşov – Bacău ar fi o catastrofă. Ar condamna Iaşul la izolare

Deputatul PMP Petru Movilă a apreciat că demararea lucrărilor la alt traseu de autostradă în zona Moldovei ar scoate definitiv de pe lista priorităţilor a rutei Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş.

„Dacă se construieşte autostradă pe traseul Braşov – Bacău – Paşcani, nu vom mai putea vorbi de Ungheni – Târgu Mureş, fie şi pentru simplul motiv că nu ar mai exista fondurile neccesare, indiferent ce spune unul sau altul. Autostrada Braşov – Bacău ar fi o catastrofă, pentru că ar însemna 70-80 km în plus, ceea ce contează mult pentru transportatori. Nouă nu ne trebuie o legătură spre sudul ţării, ci spre vest. Nicio rută în regim de autostradă de la Iaşi la Târgu Neamţ nu ne este de folos. Important pentru noi este să se înceapă lucrările pe traseul Târgu Neamţ – Ditrău, adică trecerea peste munţi“, a declarat deputatul.

Acesta a precizat că, în pofida demersurilor făcute, comisia de transporturi din Camera Deputaţilor nu a fost informată până acum de Guvern cu privire la forma finală a Masterplanului General de Transport. De asemenea, Movilă a criticat lipsa unor iniţiative concrete cu privire la construirea viitorului Spital Regional de Urgenţe şi finalizarea şoselei de centură a Iaşului.

„Din 2007 se vorbeşte de diverse amplasamente pentru spitalul de urgenţe şi încă nu avem nimic. Şoseaua de centură a fost construită pe jumătate în perioada 2009-2012, în plină criză, iar de atunci nu au mai venit bani de loc. În trei ani de guvernare Ponta, din care doi ani împreună cu PNL, dintre promisiunile USL pentru Iaşi, singura lucrare realizată, în proporţie de 90% este Aeroportul. Iar acesta nu este meritul Guvernului, pentru că banii au fost mobilizaţi la nivel local“, a spus Movilă.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii