Pasajul Dacia – Păcurari, gata până pe 31 decembrie. Primăria nu mai vorbeşte de 16 decembrie

vineri, 04 decembrie 2015, 02:56
2 MIN
 Pasajul Dacia – Păcurari, gata până pe 31 decembrie. Primăria nu mai vorbeşte de 16 decembrie

Lucrările din Piaţa Unirii – Lăpuşneanu şi de la pasajul Octav Băncilă sunt aproape de finalizare. În cazul primului proiect, reprezentanţii municipalităţii au dat asigurări că acesta va fi executat în termenul contractual, urmând să fie inaugurat până la mijlocul lunii decembrie, în timp ce lucrările la pasajul Dacia – Păcurari ar urma să se termine până la sfârşitul lunii. În cazul acestuia din urmă, ultima dată de finalizare avansată de edili era 16 decembrie.

Cele mai recente lucrări efectuate la proiectul Lăpuşneanu – Piaţa Unirii au constat în asfaltarea parcării de pe bulevardul Independenţei. Alte lucrări realizate în prezent vizează în special zona parcului Mitocul Maicilor şi pe esplanada dinspre Piaţa Unirii şi bulevardul Independenţei. La pasajul Băncilă, principalele lucrări se execută la rampele de acces spre Păcurari şi Arcu.

În ciuda întârzierilor la pasaj, unde, iniţial, lucrările trebuiau finalizate în 2014, primăria nu a aplicat încă sancţiuni. „Deocamdată, nu este cazul să aplicăm sancţiuni atât timp cât proiectul se duce la bun sfârşit”, a declarat ieri primarul interimar, Mihai Chirica.

El a susţinut în mai multe rânduri că întârzierile de la pasajul Octav Băncilă nu sunt imputabile constructorului. „Pasajul Băncilă a suferit cel puţin trei transformări din cauza proprietăţilor, reţelelor de utilităţi, îmbunătăţirilor aduse pe parcurs datorită situaţiei reale din teren. Proiectul este în termen şi va fi finalizat până la sfârşitul etapei de finanţare, se lucrează, nu avem niciun motiv să nu ducem la bun sfârşit acest proiect”, a mai spus primarul interimar.

Ambele proiecte sunt finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi trebuie finalizate până la 31 decembrie 2015. Orice alte lucrări efectuate după această dată vor fi decontate de la bugetul local, şi nu de la cel european.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii