PNL analizează propunerile BNR privind legea dării în plată

luni, 15 februarie 2016, 17:21
2 MIN
 PNL analizează propunerile BNR privind legea dării în plată

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că lideriii grupurilor PNL din Senat şi Camera Deputaţilor vor discuta propunerile transmise de BNR cu privire la legea dării în plată şi, ulterior, liberalii vor purta discuţii şi cu social-democraţii.“Prioritate zero, la Senat, este legea dării în plată.  

Observaţiile din partea BNR au venit vineri, la Senat, la comisiile de specialitate, unde se află acum legea. Am mandatat liderii de grup ca astăzi la şedintele de grup să discute legea să vedem ce propuneri ale BNR se susţin şi care nu", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, afirmând că unele propuneri ale BNR sunt în acord cu viziune PNL, în timp ce altele nu sunt “binevenite”

Alina Gorghiu a afirmat că liderii din Senat şi Camera Deputaţilor vor avea discuţii şi cu PSD pentru a putea urgenta adoptarea acestei legi, aflată în etapa reexaminării cerută de preşedintele Klaus Iohannis.

"Este important pentru că din punctul nostru de vedere este o lege care împarte riscul între bancă şi consumatori, pe care ne-o dorim foarte mult să devină realitate, indiferent dacă liderii de partide politice care şi-au asumat votul pe acestă lege, astăzi, se dau manipulaţi", a spus Gorghiu, referindu-se la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora a fost "manipulat" atunci când a votat legea, relatează Mediafax.

Dragnea a afirmat că de legea dării în plată trebuie să beneficieze doar persoanele fizice care au luat credit pentru a-şi construi o casă şi actul normativ să nu lase loc pentru speculaţii astfel încât de să profite dezvoltatorii imobiliari.

Legea dării în plată ar urma să intre marţi în dezbaterea Comisiei de buget a Senatului, primă Cameră sesizată cu cererea de reexaminare. BNR a transmis vineri o scrisoare conducerii comisiei. Propunerile BNR se referă în special la introducerea unui plafon de 150.000 de euro al valorii locuinţei, condiţia că locuinţa să fie locuită de cel care a luat împrumutul, iar ratele împrumutaţilor să depăşească 65% din venit.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii