N

PNL s-a reorganizat la Iaşi şi a pornit lupta împotriva PSD

N

luni, 07 aprilie 2014, 01:50
4 MIN
 PNL s-a reorganizat la Iaşi şi a pornit lupta împotriva PSD

\N

Atmosfera de la Conferinţa Teritorială a PNL de alaltăieri a fost una dominată de discursurile împotriva premierului Victor Ponta şi primarului Gheorghe Nichita. Tonul a fost dat chiar de preşedintele Crin Antonescu. Cine face parte din noile structuri de conducere ale filialei?

Atmosferă de război, specifică se pare anului electoral, la alegerile interne de sâmbătă ale liberalilor ieşeni, întrunire care a avut loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”. Dincolo de faptul că întrunirea liberalilor a avut ca scop alegerea unui nou şef al filialei după condamnarea lui Relu Fenechiu la închisoare, toate discursurile liderilor au avut ca ţintă partidul aflat în prezent la putere.

Liberalii radicali l-au apostrofat pe Chirica

Într-o atmosferă de încordare maximă, existând în public suspiciunea că liderii PSD şi-au „băgat coada” în a-i determina pe primari să-l voteze masiv pe Victor Chirilă pentru a crea un sentiment de nesiguranţă în partid, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, a câştigat totuşi lejer funcţia de preşedinte, cu 409 voturi, faţă de 151 cât a obţinut contracandidatul său, Victor Chirilă. Prezent la alegeri, preşedintele partidului, Crin Antonescu, a tunat şi a fulgerat împotriva primului ministru Victor Ponta, iar Cristian Adomniţei a arătat pentru prima oară în public degetul acuzator spre primarul Gheorghe Nichita, acuzându-l direct că pune piedici proiectelor pe care le desfăşoară CJ, aşezând în prim plan interesul politic şi nu al cetăţeanului. La Conferinţa Teritorială a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal au participat peste 700 de liberali, printre care şi Crin Antonescu, Romeo Stavarache – primarul Bacăului, dar au fost invitaţi şi reprezentanţi ai celorlalte partide, respectiv Mihai Chirica, din partea PSD, sau Dumitru Oprea – PDL. Începutul conferinţei a fost animat din start, când Mihai Chirica a provocat rumoare în sală, printre liberalii mai radicali, greşind în discursul său numele Uniunii Social-Liberale, căreia i-a spus Uniunea Social-Democrată. Şi democrat-liberalul Dumitru Oprea a punctat pe seama acestei greşeli. „Putem să adunăm dreapta la un loc. O Uniune Democrat-Liberală sau Uniune Liberal-Democrată ar putea fi un proiect bun”, a spus Oprea, cel care în urmă cu zece ani se afla la cârma PNL Iaşi.

Adomniţei, atac la PSD

Crin Antonescu şi-a reînnoit angajamentul că va fi un oponent serios împotriva lui Victor Ponta în cursa pentru prezidenţiale. De asemenea, acesta l-a lăudat şi pe Relu Fenechiu: „Îl laud pentru ce a făcut la filiala din Iaşi, pentru ce a făcut ca ministru şi ca deputat. În privinţa USL, cei din PSD ar vrea să o refacă, dar Victor Ponta nu îl doreşte în alianţă pe Crin Antonescu, la fel cum nu îl doreşte nici Gheorghe Nichita pe Cristian Adomniţei. Promit că voi pleca din fruntea PNL, lăsând însă PNL în fruntea Guvernului, nu la guvernare, lăsând PNL în deplinătatea capacităţii sale de a face bine în România. Voi pleca, dar nu din politică, ci la Palatul Cotroceni”. Dacă preşedintele PNL l-a atacat continuu pe Victor Ponta, Cristian Adomniţei a făcut pentru prima oară în public acuze la adresa primarului Iaşului. „Cei din PSD vor să taie şi ei o bucată din „plăcinta” proiectelor la care muncim noi, pentru a se lăuda. La proiectul aeroportului, au făcut tot posibilul să pună piedici, l-au dat jos pe vicepreşedintele Victor Chirilă. Ştiţi prea bine că la un proiect european, la adăugarea unui simplu cuvânt trebuie schimbată toată documentaţia, lucru care ar duce la întârzierea cu luni de zile a lucrărilor. Ori, în septembrie, ieşenii vor zbura de pe noua pistă. La fel, PSD-ul s-a opus construcţiei unui parc industrial pe terenurile libere de la Fortus”, a spus Adomniţei, printre altele.

Noua conducere

În urma votului de sâmbătă, în cadrul filialei ieşene au fost aleşi ca vicepreşedinţi Marius Bodea, Liviu Brătescu, Camelia Gavrilă, Ficu Anghel, Alina Hăilă, Marin Burlea, Anton Doboş, Petru Dascălu, şi Alexandru Muraru. În Biroul Politic Teritorial au fst desemnaţi Costel Alexe, Marius Dangă, Petru Avram, Robert Dâncă, Ionuţ Dulgheriu, Lorin Urcaciu, Petre Antăluţ, Constantin Ciobăniţă, Daniel Creţu, Dragoş Mandache, Cristian Ghibu, Dumitru Prigoreanu, Stelian Turcu, Ştefan Timofte, Eduard Boz, Violeta Marian, Marius Pintilie, Costel Florea şi Victor Chirilă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii