Primarul Nichita, în dezacord cu colegii săi de partid care susţin aşa-numitul proiect al „pensiilor nesimţite“

Primarul Nichita se dă drept exemplu parlamentarilor care vor pensii speciale

sâmbătă, 18 aprilie 2015, 01:58
1 MIN
 Primarul Nichita se dă drept exemplu parlamentarilor care vor pensii speciale

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a criticat ieri demersul parlamentarilor în stabilirea unor pensii speciale pentru deputaţi şi senatori.

Liderul social-democraţilor ieşeni a precizat că există foarte multă nemulţumire în rândul angajaţilor din sistemul bugetar privind nivelul veniturilor şi ar trebui gândit „un sistem de salarizare a muncii în România şi nu la anumiţi demnitari“.

„Eu cred că oamenii politici şi parlamentarii ar trebui să se gândească mai întâi la ceea ce oferă, şi nu la ceea ce primesc ei. Când am venit primar, ştiam foarte bine că voi avea un salariu mai mic decât cel pe care l-am avut ca director de regie. În schimb, mi-am dat seama că compensez cu demnitatea pe care o dobândesc, care îmi permite într-adevăr să fac lucruri importante şi să rămân în conştiinţa acestei comunităţii“, a declarat Nichita.

Proiectul privind stabilirea unor pensii speciale cuprinse între 1.500 şi 4.000 lei, în funcţie de mandate, a fost depus în această săptămână la Parlament, fiind iniţiat de către aleşii PSD, dar sprijinit şi de o parte a opoziţiei politice, inclusiv liberali. La Iaşi, proiectul beneficiază de la o largă majoritate, peste 70% dintre parlamentari semnând pentru susţinerea iniţiativei.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii