Procesul tragediei de la Granit s-a terminat

luni, 26 iunie 2017, 17:50
1 MIN
 Procesul tragediei de la Granit s-a terminat

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au finalizat procesul în care inculpat este avocatul ieşean Victor Ion Axinte. Acesta a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul în stare de ebrietate în urma unui accident soldat cu doi morţi, pe care l-a provocat în luna martie a acestui an. Avocatul îşi va afla sentinţa în data de 7 iulie. 

Potrivit procurorilor ieşeni, în data de 22 martie 2017, după ce a consumat băuturi alcoolice în incinta unui restaurant din Bucium, Axinte s-a urcat la volan şi, împreună cu iubita sa, a plecat înspre oraş. Potrivit datelor oficiale, alcoolemia stabilită de anchetatori în cazul lui Axinte a fost 2,05 la mie în sânge. Această valoare a fost calculată retroactiv după ce cele două probe de sânge au relevat valori puţin mai mici.

„La intersecţia bulevardului Socola cu strada Bucium, datorită stării de ebrietate şi a vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul Axinte Victor Ion a izbit din spate un alt autoturism ce tocmai plecase de la semafor pe aceeaşi bandă de circulaţie şi în aceeaşi direcţie, proiectându-l pe sensul opus de circu­aţie, unde a intrat în coliziune cu un auto­tu­rism echipat taxi“, au precizatprocurorii ieşeni.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii