Procurorul suspendat Emilian Eva speră ca săptămâna viitoare să iasă din arest

sâmbătă, 18 iulie 2015, 15:13
2 MIN
 Procurorul suspendat Emilian Eva speră ca săptămâna viitoare să iasă din arest

Magistratul-suspendat Emi­lian Eva a formulat contestaţie împotriva deciziei de arestare preventivă luată la finele săptămânii trecute de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pe numele său. Eva a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, el fiind acuzat de DNA de luare de mită. Judecătorii de la Curtea Supremă au stabilit să judece contestaţia magistratului ieşean marţi, 21 iulie.

Emilian Eva a fost pus sub acuzare, pe 9 iulie, pentru infracţiunile de luare de mită şi spălare de bani, după ce în prealabil fusese acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Procurorul ieşean este acuzat de anchetatori că ar fi dispus renunţarea la judecată într-un dosar în care era cercetat Nicolae Tes­loianu, drept „mulţumire“ pentru că acesta se îngrijise de o rudă de a sa internată în spital. Ulterior, Eva ar fi solicitat şi primit de la Tesloianu, suspect şi el în acest dosar, mai multe tablouri. Unul dintre acestea ar fi încercat să îl valorifice în Anglia.

„În data de 12.01.2015, Eva Emilian a făcut demersuri la Ministerul Culturii – Direcţia Ju­deţeană pentru Cultură Iaşi, a obţinut un Certificat de export definitiv din care rezulta, în mod neadevărat, că proprietarul tablo­ului semnat de Dimitrie Berea, ar fi fost , (…) şi a trimis acest tablou, împreună cu alte două tablouri, în Regatul Unit al Marii Britanii în vederea valorificării acestora. In­culpatul spera să valorifice tabloul pretins şi primit cu titlu de mită de la numitul Tesloianu Dan contra sumei de aproximativ 15.000 de euro“, susţin procurorii în refera­tul de arestare. Ulterior arestării, Eva a fost suspendat din funcţia de ma­gistrat.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii