Reîncepe la Iaşi judecata într-unul dintre dosarele Cordunenilor refuzat la Cluj

miercuri, 10 mai 2017, 01:59
2 MIN
 Reîncepe la Iaşi judecata într-unul dintre dosarele Cordunenilor refuzat la Cluj

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au reluat judecata într-un dosar al clanului Corduneanu de care au vrut să scape.

Magistraţii ieşeni au amânat procesul în care inculpaţi sunt Marian Tiugă şi Petronel Corduneanu, condamnaţi în primă instanţă la 18 şi 14 ani de închisoare. În februarie, Curtea de Apel Iaşi au scos de pe rol şi l-au trimis la Cluj, pentru a fi reunit cu dosarul-mamă al clanului. Magistraţii din Ardeal nu au fost însă de acord cu reunirea.

Dosarul lui Marian Tiugă şi Petronel Cordu­neanu a fost trimis în judecată în august 2013, la trei ani după ce principalii membri ai clanului au fost deferiţi justiţiei. Cu toate acestea, dosarul disjuns a fost soluţionat înaintea cauzei ample ce îi vizează pe interlopi.

În rechizitoriu se detaliază modul în care, din 2002 şi până în 2009, a acţionat gruparea de hoţi condusă de fraţii Corduneanu. În actul de acuzare apare şi o sumă colosală pe care interlopii ar fi obţinut-o cu ajutorul infractorilor mărunţi dar mulţi trimişi în mai toate ţările din Uniunea Eu­ropeană.

„Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmărire penală rezultă că din România către finanţarea activităţii a ieşit suma de 70.284 de euro iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activităţi se observă că ea presupune fluctuaţia celor implicaţi pe un areal ce cu­prinde aproximativ 34 de ţări“, se arată în rechizitoriu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii