Pe multe străzi din cartiere trebuie să mergi cu lanterna

REVOLTĂTOR! Ieşean cu plămânul ZDROBIT după ce a căzut într-un canal descoperit

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 03:03
2 MIN
 REVOLTĂTOR! Ieşean cu plămânul ZDROBIT după ce a căzut într-un canal descoperit

E internat la Clinica de Chirurgie Toracică cu un plămân zdrobit.

Un ieşean s-a accidentat grav după ce a avut nenorocul să cadă într-un canal. Bărbatul le-a povestit medicilor că, joi seara, atunci când s-a rănit, se întorcea de la serviciu. Din cauza lăsării întunericului şi a faptului că groapa nu era semnalizată corespunzător, bărbatul a plonjat în interiorul acesteia, accidentându-se. Ie­şea­­nul şi-a rănit mâinile, picioarele şi ab­do­menul. Mai grav însă este că izbitura i-a afectat unul dintre plămâni, zdrobindu-l.

Pa­cientul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, unde i-a fost scos sângele adunat în cavitatea pleurală. După primele investigaţii şi tratamente, ieşeanul a rămas internat pentru supraveghere în Clinica de Chirurgie Toracică a unităţii me­dicale.

„Pacientul în vârstă de 38 de ani se întorcea aseară de la serviciu şi a căzut din greşeală într-un canal. El a ajuns în UPU policontuzionat, cu o contuzie toraco-abdominală, multiple contuzii de membre, plus pneumotorax. Bolnavul a fost drenat şi internat pe secţia specializată a spitalului“, a arătat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD. În cazuri minore, pneumotoraxul este asimptomatic, însă în cele severe simptomele se dezvoltă rapid pornind de la durere puternică şi poate duce la şocul cardiovascular.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii