Foamea de bani a firmelor pune în pericol proiecte europene ale Iaşului

RISC: Licitaţie vitală pentru oraş câştigată cu numai 17% din valoarea estimată

miercuri, 16 septembrie 2015, 01:59
2 MIN
 RISC: Licitaţie vitală pentru oraş câştigată cu numai 17% din valoarea estimată

O contestaţie la o licitaţie recentă de la acelaşi proiect a fost admisă de CNCS pe motiv că preţul oferit ar fi prea mic.

O nouă licitaţie a fost adjudecată la Primărie la o valoare mult sub cea estimată. Este vorba des­pre servicii de management aferente proiectului de reabilitare a Splai Bahlui mal drept. Potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), procedura a fost câş­tigată de firma bucureşteană Luca Way SRL. Oferta societăţii a fost de 66.400 lei, respectiv 17% din valoarea estimată de mu­nicipalitate (384.024 lei). Este cea de-a doua licitaţie ad­judecată în cadrul acestui proiect la o valoare mult mai scăzută decât estimările Primăriei.

Săptă­mâna trecută, municipalitatea a atribuit către Laconseil SRL licitaţia pentru supravegherea lucră­rilor. Firma a ofertat 30.994 lei, respectiv 15% din suma estimată de Primărie (205.463 lei). La începutul acestei săptămâni, Con­siliul Naţional pentru Solu­ţionarea Contestaţiilor (CNSC) a admis o sesizare depusă împotriva Primăriei, în care petentul a arătat că municipalitatea a atri­buit licitaţia de lucrări aferentă Splai Bahlui mal drept unei firme care a ofertat, de asemenea, costuri mult prea mici. Diferenţa dintre valoarea estimată de către Primărie şi cea ofertată ajunge la peste trei mi­lioane de euro.

În prezent, comisia de licitaţie a reluat procedura de evaluare a ofertelor. Întârzierea licitaţiei de lucrări va duce, cel mai probabil, la executarea lucrărilor din pro­iect din fonduri de la bugetul local.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii