S-a dat prea uşor acreditarea? Inspecție la centrul de transplant hepatic din Iaşi

joi, 24 noiembrie 2016, 02:56
2 MIN
 S-a dat prea uşor acreditarea? Inspecție la centrul de transplant hepatic din Iaşi

Un control a fost demarat la mai multe centre de transplant din ţară de către ministrul Sănătăţii.

Spitalul „Sfântul Spiridon“ va fi vizitat de o comisie a Ministerului Sănătăţii (MS) care să verifice modul în care a fost acreditat Compartimentul de Transplant Hepatic al unităţii medicale. Comisia ministerului ar urma să reevalueze dosarul depus de spital la Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi să verifice dacă unitatea medicală respectă criteriile obligatorii pentru obţinerea acreditării pentru transplantul hepatic.

Măsura este o urmare a „revoluţiei“ pe care a început-o MS în interiorul ANT în urmă cu aproape o săptămână. Potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, patru spitale judeţene – Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa – care au fost acreditate anul acesta pentru activitate de transplant, nu îndeplinesc condiţii minime în acest sens.

În conferinţa de presă de ieri, Voiculescu a anunţat că verificările vor fi extinse şi la alte spitale din ţară care au fost acreditate în 2016 pentru activitate de transplant. În această situaţie se află şi spitalul ieşean, care în luna mai a fost acreditat pentru efectuarea transplantului hepatic.

„Momentan, nu se ştie nimic sigur. Este posibil să vină o comisie în reinspecţie. Eu nu am nicio problemă, pentru că acreditarea s-a făcut legal, nu a fost realizată cu uşile închise, totul a fost transparent. În plus, noi am încercat să obţinem acreditarea de mai mult timp, iar atunci când nu am îndeplinit criteriile ne-au întors din demers de câteva ori. Prin urmare, am obţinut acreditarea atunci când am îndeplinit toate normele“, a arătat dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii