Salubris SA cedează autorităţilor judeţene activitatea de sortare şi compostare a deşeurilor

luni, 24 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Salubris SA cedează autorităţilor judeţene activitatea de sortare şi compostare a deşeurilor

Consiliul Local va aproba astăzi integrarea unităţii administrativ-teritoriale Iaşi în Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, sistem gestionat de Consiliul Judeţean.

Municipiul Iaşi va da în administrare judeţului mai multe bunuri în ceea ce priveşte managementul deşeurilor. În acest sens, astăzi, Consiliul Local (CL) va aproba integrarea unităţii administrativ-teritoriale Iaşi în Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). „Se aprobă darea în administrare, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a bunurilor şi a între­gii infrastructuri aferente staţiei de compostare şi staţiei de sortare (…) aflate în incinta depozitului controlat de deşeuri de la Ţuţora, proprietate a Municipiului Iaşi, către Judeţul Iaşi, pe o perioadă de maximum 5 ani, ce nu poate depăşi perioada de monitorizare a proiectului Manage­ment integrat al deşeurilor în judeţul Iaşi“, se arată în proiectul de hotărâre.

În acelaşi document, se arată că operatorul care va gestiona activitatea de operare a instalaţiilor de deşeuri, care va fi desemnat în urma unei licitaţii a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubri­tate (ADIS), va prelua personalul existent la cele două unităţi. Totodată, darea în administrarea a bunurilor va duce şi la modificarea contractului de concesiune încheiat între Primărie şi Salubris, în sensul eliminării „activităţilor de sortare şi de compostare a deşeurilor“, începând cu momentul în care aceste activităţi vor fi preluate de un alt operator.

Transferul acestor bunuri nu va afecta activitatea de colectare şi transport a Salubris în zona de operare a municipiului Iaşi, actualul contract fiind valabil până în luna decembrie 2022. „Municipiul Iaşi acordă Judeţului Iaşi dreptul de folosinţă a cântarului basculă, a staţiei de osmoză inversă şi a căilor de acces din incinta depozitului controlat de deşeuri de la Ţuţora, în vederea utilizării acestora în comun de către Salubris SA şi operatorul instalaţiilor de deşeuri  realizate prin proiectul privind sistemul de management integrat al de­şeurilor în judeţul Iaşi, delegat în con­diţiile legii de către Asociaţia de Dezvol­tare Intercomunitară pentru Salubritate Iaşi“, se mai arată în proiectul de hotărâre. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii