Şcoală veche de 60 de ani la Ipatele, reabilitată cu un milion de lei

joi, 02 martie 2017, 21:35
1 MIN
 Şcoală veche de 60 de ani la Ipatele, reabilitată cu un milion de lei

O şcoală din Ipatele ar putea obţine anul viitor autorizaţia sanitară de funcţionare. Numeroase şcoli din judeţ nu îndeplinesc condiţiile de funcţionare impuse de legislaţia sanitară, autorizarea lor fiind amânată în fiecare an.

Primăria comunei Ipatele a demarat un proiect de reabilitare şi extindere a şcolii primare din satul Cuza Vodă tocmai în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare. Actuala clădire a fost construită în urmă cu peste 60 de ani, structura sa de rezistenţă fiind afectată de cutremurele din anii 1977, 1986, 1990 şi 2005, iar compartimentarea sa interioară şi dotările necorespunzând cerinţelor legale.

„Clădirea adăposteşte funcţiuni de învăţămând şi conexe acestuia, şcoala primară având un număr de trei săli de clasă pentru şcolari şi o sală dedicată preşcolarilor, un laborator, cancelarie, grupuri sanitare şi centrala termică. Proiectul propune reabilitarea clădirii existente din punct de vedere structural, recompartimentarea şi extinderea cu un corp nou în măsură să satisfacă cerinţele normativelor actuale în domeniul educaţional, precum şi cele privind sănătatea populaţiei“, se menţionează în documentaţia tehnică aferentă proiectului. Primăria Ipatele a evaluat lucrările necesare la un milion de lei, o licitaţie pentru desemnarea constructorului fiind programată pe 20 martie. Lucrările vor dura un an. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii